Jovan Janjić (MI - Glas iz naroda): Izrazito nam je teško da se pojavimo na novim izborima u Beogradu, ne vidim svrhu Pokreta za narod i državu 1foto: Printscreen/YouTube/Kurir

Narodni poslanik sa liste „MI – Glas iz naroda“ Jovan Janjić rekao je da bi ovoj organizaciji bilo izrazito teško da se pojavi na novim beogradskim izborima, te da će možda doći do ujedinjavanja patriotskih grupacija kao trećeg bloka.

On očekuje da će Beograd dobiti vlast nakon novih izbora.

„Mislim da će biti drugi uslovi, i ako bi opet bile ovako izmešane karte, mora se naći rešenje i ne može se ići u nedogled sa ponavljanjem izbiora. To i mnogo košta, i ometa funkcionisanje države”, naveo je Janjić za TV Kurir.

Ovaj poslanik je istakao i da se država nalazi u teškoj situaciji, imajući u vidu i potencijalne globalne ekcese, ali i pritiske u vezi Kosova i Metohije.

Janjić je ocenio i da ne vidi svrhu osnivanja Pokreta za narod i državu od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, upitan da li bi „MI“ postao deo njega.

„Daje mi za pravo i to što ljudi koji praipadaju vladajućoj koaliciju ne znaju šta je svrha toga. U redu je patriotsko okupljanje, ali nema svrhe pokret. Svi mi volimo svoju zemlju samo je pitanje šta mislimo koji su putevi najbolji, „MI – Glas iz naroda“ je najpatriotskija organizacija koja se pojavila na političkom nebu Srbije”, ukazuje poslanik.

Janjić napominje da odluku o ulasku u Pokret još nisu doneli i da verovatno, smatra, do toga nečće ni doći.

„Po svom opredeljenju mi jesmo za narod i državu, ali mi nije jasno šta je cilj pokreta“, poručio je.

Janjić je naveo i da je u redu što su izbori raspisani, ali da bi voleo da oni budu što kasnije, kako bi bilo više prostora za pripremu, ali i zato što je javnost traumatizovana dešavanjima nakon prošlih izbora, poput demonstracija i razbijanja pokreta „MI„.

„U redu je što su raspisani i ne vidim zašto bi to nekome smetalo, ako su tražili da se raspišu. Ako ste relevantna politička snaga morate u svakom trenutku da budete spremni za izbore“, rekao je on.

Ocenio je da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić pocepali pokret, te da su oni instrumentalizovani kako bi se suzbila „treća snaga u Srbiji“. Njih dvojica su, rekao je Janjić, protežirani jer se očekivalo da će se pridružiti vlasti ili ostatku opozicije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari