Antonijević (MI - Glas iz naroda): SNS se odlučila za nove izbore u Beogradu zbog pritiska sa Zapada 1foto Vojin Radovanović Danas

Borislav Antonijević, odbornik u Skupštini grada Beograda sa liste „MI – Glas iz naroda – Aleksandar Jerković“, kaže za Danas da se Srpska napredna stranka odlučila za nove beogradske izbore zbog pritiska sa Zapada.

„Mislim da su promenili odluku zbog nekog vida pritiska od strane Zapada da je previše neregularnosti bilo u ovim izborima da bi se završilo neregularnom kupovinom nekih odbornika“, navodi on

Antonijević, koji je deo grupacije oko Nestorovića, misli da taj trend kupovine odbornika treba da se završi „jednom za svagda“. „Možda je vreme da uđemo u vreme političke korektnosti gde volja birača poštuje. Ako je neko glasao za opozicionog kandidata taj nikako, ni u jednoj opciji, ne može da se nađe kao podrška pozicionoj listi. Moguće da je nešto krenulo u ovoj zemlji da se okreće u svemu u kom treba da bude“, kaže on.

Ovaj odbornik dodaje će njihova grupacija ići samostalno na izbore sa Branimirom Nestorovićem na čelu.

„Profesor je rodonačelnik ovog pokreta MI – Glas iz naroda, on i Pavić su pozvali ovu gospodu, pod znacima navoda, međutim nisu u njima prepoznali ljude koji će onog momenta kada se dođe do nekog rezultata dobiti krila, pa pokušati da polete“, kaže Antonijević, koji je i narodni poslanik.

Odbacuje mogućnost šireg fronta desnih, nacionalnih opcija, na koji su ranije pozvale Narodna stranka i Dosta je bilo.

„Mi smo mnogo mali i svi koji nas pozovu oni bi da nas progutamo, a mi nismo baš raspoloženi da nas neko proguta. Posle tog gutanja, sledi žvakanje i onda vas ispljunu. Zašto bismo se mi priklanjali bilo kome, kada mi imamo ideju o kojoj oni pričaju, ali niko ne želi da sprovede. Idemo sami, pa kako bude“, navodi on.

Dodaje da su pokazali narodu da su dosledni u izjavama, „za razliku od svih političara na sceni Srbije“. „Ako je to dovoljno da narod pokaže poverenje, onda neka to uradi na ovim izborima u većem broju nego na prošlim. Ono što je bio stav na prošlim, stav će biti i na ovim izborima – nema formiranja vlasti ni sa kim“, odgovara.

Danas je predsednik Republike Aleksandar Vučić upitao šta će grupa „MI – Glas iz naroda“ uraditi ako nakon novih beogradskih izbora dođe do sličnog rezultata – hoće li ući u vlast ili će se morati opet na nove izbore.

„U zajedničku vlast ne postoji mogućnost da uđemo sa bilo kim. Ako je njima bitan grad i njegovi građani, onda će morati da se odreknu svog parčeta kolača vlasti i pustiti nas da formiramo vlast u Beogradu i sve institucije koje vode grad“, kaže on.

Napominje da to ne bi bio presedan, da takvih primera je bilo i u Nemačkoj.

„Samo je bitno koliko je ostalima bitno da ovaj grad nastavi da funkcioniše. Zajedničko formiranje bi značilo da podržimo sve ono što su radili, a to nikako ne možemo“, kaže Antonijević.

Navodi da vlast ne bi formirali ni sa ostatkom opozicije.

„Sa opozicijom ne bismo izašli čak ni u šetnju, u ulicu sa šest traka, zato što ova opozicija je sve samo ne patriotska i okrenuta budućnosti kakvu Srbija treba da ima“, smatra Antonijević.

Predsedništvo SNS danas je donelo odluku da se ide na nove beogradske izbore. Odluku je saopštio kandidat za gradonačelnika SNS Aleksandar Šapić, koji je istakao da će na njih ići u što širem frontu.

„Videćemo ko će tu sve biti. Smatrali smo da jedna odgovorna organizacija treba da podigne le(s)tvicu legitimiteta i kredibiliteta i pokazati da politika nije matematika“, rekao je on, prenosi N1.

Sutra SNS kreće u kampanju u Šumicama, istakao je Šapić, dodavši da će se o datumu izbora odlučiti kasnije.

„Beograd stoji već pet meseci i svesni smo EXPO, koji je motor pokretanja Srbije i zato smatramo da do izbora treba što pre da dođe“, dodao je.

Ranije je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio SNS da se ide na nove izbore kako se ne bi učestvovali u krađi, kao što je to bio slučaj, rekao je, 2008. godine pri formiranju beogradske vlasti DS i SPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari