Jovanov: Đilas nije demantovao prihod njegovih firmi od 619 miliona 1Milenko Jovanov Foto: FoNet Bozidar Petrovic

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov ocenio je danas da predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas „nije ni pokušao da demantuje da su firme u njegovom vlasništvu prihodovale 619 miliona evra“.

Jovanov je naveo da je taj prihod stečen u vreme dok je Đilas bio direktor Narodne kancelarije, ministar u Vladi Srbije i gradonačelnik Beograda.

Sa tim novcem bi, kako je ocenio Jovanov u pisanoj izjavi, u Srbiji moglo podigne „čak dve hiljade novih obdaništa“.

„Po svemu sudeći, jedna jedina istraga poslovanja njegovih kompanija bacila je u vodu sate i sate koje je Đilas proveo na seansama za kontrolu besa i nervoze, jer se očigledno toliko pogubio i uplašio, da više ne zna ni šta priča, ni šta radi“, naveo je Jovanov.

On kaže kako se Đilas nada „da će se i ova njegova afera zaboraviti, baš kao i mnoge ranije“.

„Ipak, previše je dve hiljade obdaništa, da bi se tek tako zaboravilo“, oenio je Jovanov.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas za N1 o privođenju direktora Dajrekt medije i zaposlenih na RTS zbog sumnje da su oštetili budžet Srbije za 688 miliona dinara da je sve to prošao pre pet i po godina, kada su hapšeni njegovi saradnici za razne afere, a za koje ni dan danas nema optužnica. Za sve što je predsednik (Vučić) pričao nema optužnica, a kamoli postupaka. Kad sam izašao iz politike, nije bilo ovoga. Kada sam odbio poziv Aleksandra Vučića da budem u Vladi, da vodim finansije zemlje, kao i da budem gradonačelnik, krenula je ova hajka. Mediji me pominju 1 5 puta dnevno, rekao je Đilas u „Novom danu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari