Jovanović Ćuta najavljuje okupljanje u petak ispred Ministarstva građevinarstva: Vesiću spremi ugovor, dolazimo 1Foto FoNet: Milica Vučković

Pokret Ekološki ustanak najavio je okupljanje “Stop rušenju Generalštaba” u petak u podne ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi u saopštenju, ministar građevinarstva Goran Vesić je rešio da od Generalštaba napravi kockarnice i hotele.

“Ugovor je potpisao u ime Vlade Srbije sa američkom kompanijom Affinity Global Development. Ne samo da poklanja zaštićeni kompleks već odbija i da gradjanima Srbije pokaže potpisani dokument! Vesiću spremi ugovor, dolazimo”, poručuju iz Ekološkoh ustanka.

Podsetimo, Vesić je u sredu, 15. maja u ime Vlade Srbije sa američkom kompanijom Affinity Global Development potpisao ugovor o „revitalizaciji“ kompleksa zgrada bivšeg Generalštaba koje se nalaze na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine u centru Beograda.

Na to je reagovao Ekološki ustanak, ali i Radna grupa sačinjena od ljudi iz struke, pre svega arhitekata i urbanista, objavila je danas Deklaraciju o sudbini Beogradskog Sajma i Generalštaba kojom poziva vlasti da odustanu od njihovog rušenja, delimičnog ili potpunog, a promenu namene ocenjuju protivnom javnom interesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari