Jovanović Ćuta: Pregovori sa Brnabić i vlastima da se vode pred kamerama u direktnom prenosu 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Narodni poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta kaže za Danas da je uslov ovog pokreta za dijalog sa vlastima da se pregovori vode pred kamerama, u direktnom prenosu.

Jovanović Ćuta kaže da očekuje da će do dijaloga sa predsednicom Skupštine Anom Brnabić, i drugim predstavnicima vlasti, verovatno doći jer stanje u kojem se društvo trenutno nalazi, kaže, vodi u sukobe.

„Izbori su 2. juna, zadnje je vreme da se sedne i razgovara, ukoliko postoji spremnost da se ispuni ono što su zahtevi, a to su birački spiskovi, otvaranje medija i tako dalje“, navodi Jovanović.

Narodni poslanik smatra i da bi se ti razgovori morali voditi pred kamerama, u direktnom prenosu, kako bi građani mogli da vude kako se „pregovara o njihovoj budućnosti“.

„Što se Ekološkog ustanka tiče mislimo da je obavezno prisustvo novinara i direktan prenos od početka do kraja. Ako bilo ko misli da razgovara o sudbini građana Srbije moraće da uključi kamere. Krajnje je vreme, znam da politička praksa to ne prepoznaje, ali došlo je vreme za to. Vučiću, Brnabić i Orliću nema šta da verujemo, a ako nemaju šta da kriju, neka građani vide kako se pregovara o njihovoj budućnosti“, kaže Jovanović.

On napominje da su spremni na razgovore, ali da se juče na sednici Skupštine videlo da li je Brnabić spremna.

„Ono što sam rekao i tada je da ako se bilo kome od narodnih poslanika bilo šta dogodi biće odgovoran Aleksandar Vučić. Pirtanje je šta je sledeće… Nasilje na sve strane, u porodilištima, na ulici, u institucijama. Ovo što se dešava je ništa u poređenju sa onim šta nas čeka, a znamo šta nas čeka – ova zemlja već odavno liči na Kolumbiju, to je država koju vodi Aleksandar Vučić. To nije Srbija, to je Kolumbija“, kategoričan je predsednik Ekološkog ustanka.

Sinoć je, izborom Ane Brnabić za predsednicu Skupštine i izborom potpredsednika, završeno konstituisanje saziva parlamenta izabranog nakon izbora 17. decembra. Tokom sednice, i Brnabić, kao i poslanici vladajuće Srpske napredne stranke, više puta su isticali da su spremni za dijalog sa opozicijom, pozivajući je da dijalog ne odbije. Izbor Brnabić sinoć je prošao uz negodovanje opozicionih poslanika sa liste „Srbija protiv nasilja“, koji su lupali o klupe, dok je sam Jovanović ka novoj predsednici parlamenta bacao salvete i toalet papir. Opozicija je kritikovala njeno odbijanje da dozvoli raspravu o potpredsednicima Skupštine Srbije, tvrdeći da poslanici koji nisu učestvovali na konsultacijama nemaju pravo da diskutuju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari