Jovanović Ćuta prozvao Bakareca da je 2007. godine od opštine Stari grad dobio više od 2.500 evra za službeni put u Argentinu 1Skupština Srbije Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Popodnevni deo sednice skupštine Srbije, na čijem su dnevnom redu amandmani na rebalans budžeta, obeležile su uzajamne uvrede poslanika vlasti i opozicije pa se tokom rasprave čulo da u parlamentu sede „primerci“ ali i „robovi“ Aleksandra Vučića.

Iako se manji broj poslanika držao teme i govorio o amandmanima, seriju replika i pozivanja na povrede poslovnika izazvao je poslanik Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta koji je poslanike vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Milenka Jovanova i Natašu Jovanović podsetio na izjave koje su davali pre nego što su prešli u SNS a u kojima su uvredljivo govorili o predsedniku Srbije i lideru te stranke Aleksandru Vučiću.

Jovanović je prozvao i poslanika SNS Nebojšu Bakareca što je 2007. godine od beogradske opštine Stari grad dobio više od 2.500 evra za službeni put u Argentinu na festival tanga.

„Tad si igrao tango sa Koštunicom, sad igraš sa Vučićem“, kazao je Jovanović.

On je te poslanike SNS nazvao „robovima“ Aleksandra Vučića što je izazvalo burne reakcije poslanika vladajuće stranke.

„Vi niste slobodni ljudi. Od Vučića drhtite kao mali miševi a sutra ćete ako treba, najgore pričati o njemu“, kazao je Jovanović.

Dok je Bakarec potvrdio da je išao na službeni put Buenos Aires kao zamenik predsednika opštine Stari grad i dodao da je „ponosan“ što zna da igra taj ples, Jovanov je u replici aludirao na mentalno zdravlje Jovanovića a Nataša Jovanović zatražila je da se u sali postavi „bela traka“ po kojoj bi Jovanović trebalo da hoda kako bi se utvrdilo da li je „u pristojnom stanju“ za praćenje nastavka sednice.

Tokom rasprave je umalo došlo do incidenta pošto je u trenutku kada je poslanica Narodne stranke Ivana Parlić pokušala da izađe iz sale, poslanik SNS Veroljub Arsić stao ispred nje i okrenut leđima, blokirao prolaz ka izlazu.

Poslanica Narodne stranke u jednom trenutku je zatražila da predsedavajući pozove skupštinsko obezbeđenje ali se ubrzo situacija smirila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari