Jovanović: Dodik ugrožava interese srpskog naroda 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Poslednji istupi Milorada Dodika su još jedan u nizu dokaza da je ekstremni nacionalizam njegov jedini preostali alat za očuvanje vlasti koja će njemu pružiti kratkotrajnu korist, ali će trajno ugroziti interese srpskog naroda, jednako u Srbiji i Republici Srpskoj, izjavio je predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Jovanović je ocenio da korišćenje reči „genocid“, kojom je opisan stravičan zločin nad Bošnjacima u Srebrenici, od koje konstantno beži većina srpskih političara, nije izraz ničijeg hira, manjeg patriotizma ili nacionalne izdaje, već je priznavanje činjenice utvrđene kroz više sudskih procesa.
Ta kvalifikacija zločina počinjenih 11. jula 1995. godine neće nestati bez obzira na spremnost određenih političara da zabijaju glavu u pesak pred činjenicama i da ignorišu stvarnost, istakao je Jovanović u pisanoj izjavi.

Prema rečima predsednika LDP, Srbija se previše puta kockala sa sudbinom svojih sunarodnika i skupu cenu pogrešne politike smo platili i u Hrvatskoj i na Kosovu i u Bosni i Hercegovini.
Budućnost Republike Srpske i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, ukazao je Jovanović, zavisi od njene spremnosti da učestvuje u stvaranju funkcionalne Bosne i Hercegovine. Sve dok političari kao Dodik svoju sudbinu budu vezivali za večito saplitanje Bosne i Hercegovine u pokušaju da postane normalna država, dok ratnu politiku bude sprovodio drugim sredstvima i dok ne bude postojala sposobnost da se razume tuđnja patnja i da se poštuju tuđe žrtve, naša budućnost, sa koje god strane Drine da živimo, biće jednako neizvesna i traumatična, kao što je to, previše puta do sada, bila i naša prošlost, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari