Jovanović: Gotovo svi su za to da državotvorna opozicija nastupi ujedinjeno na izborima 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da bi državotvorna opozicija trebalo da nastupi u jednoj koloni na izborima kako bi se stalo na put sprovođenju „francusko-nemačkog“ plana i priznavanju samoproglašenog „Kosova“ kao nezavisne države, što je politika koju kandiduje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopšteno je iz te stranke.

„Gotovo svi su za to da državotvorna opozicija na izborima nastupi ujedinjeno u jednoj koloni, kao i prozapadna, a ne rascepkano. Postoje i određena nerazumevanja koja je moguće prevazići“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da bi nastup celokupne opozicije u dva bloka sprečio rasipanje glasova i doveo do boljeg rezultata na izborima.

On je rekao da je za tu stranku najvažnije da Srbija bude vojno, politički i finansijski suverena.

“Nažalost, Srbija je predala svoju finansijsku suverenost strancima, prepuštajući naš bankarski sistem njihovoj kontroli. Zbog toga se zalažemo za osnivanje Državne razvojne banke, koja će biti ključni stub jačanja domaćeg sektora, ali i za čvršću kontrolu bankarskog sektora, koji je u prethodnim godinama ’drao kožu s leđa građana’“, naveo je Jovanović.

On je dodao da se Narodna stranka zalaže i za zabranu prodaje vode, zemlje i prirodnih resursa strancima.

„Naša nacionalna bogatstva, kao što su voda, zemlja i prirodni resursi, moraju ostati u našem vlasništvu. Važno je i da se poveća natalitet i da se borimo protiv bele kuge“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari