Jovanović: Izlazimo jači iz ovih sukoba 1foto FoNet Zoran Mrđa

Nakon što je frakcija POKS-a predvođena Žikom Gojkovićen saopštila da raskida koaliciju sa  Demokratskom strankom Srbije iz ove stranke poručuju da koalicija NADA nastavlja da postoji i nesmetano da sprovodi sve dogovorene aktivnosti. U DSS napominju da je delovanje ove koalicije, utemeljeno na jasnoj zajedničkoj političkoj platformi i ni na koji način ne može da je poremeti istupanje iz koalicije jednog broja ljudi koji su u njoj do juče učestvovali.

Frakcija POKS-a koju predvodi Žika Gojković ranije danas saopštila je da raskida koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije uz poruku ”Srećan vam put” i uz objašnjenje da razloge treba potražiti u činjenici da je DSS stao na stranu pučista u POKS-u.

“Demokratska stranka Srbije, koja se nije mešala u unutrašnja pitanja POKS-A, sa žaljenjem konstatuje da je od strane nezadovoljnih pojedinaca sada već bivših učesnika koalicije, ni malo gospodski, izložena napadima i neistinitim optužbama, na koje je već naviknuta”, kažu u DSS, a lider ove strankeMiloš Jovanović ističe za Danas da koalicija NADA nakon ovih događaja izlazi jača, ali i nastavlja sa svim planiranim aktivnostima.

U DSS napominju i da je jedino važno da je koalicija NADA utvrdila svoje kandidate na izborima za predsednika Republike i za gradonačelnika Beograda, kao i da nastavlja da širom Srbije promoviše program sa kojim će nastupiti na republičkim izborima, u cilju temeljne promene političkog sistema, zaštite srpskih nacionalnih interesa, demokratizacije Srbije i unošenja atmosfere tolerancije i srpsko društvo.

POKS, na čijem je čelu Vojislav Mihailović poručio je danas da ostaje u koaliciji sa DSS-m i da nisu tačne ,lažne informacije koje plasira bivši predsednik POKS-a Žika Gojkovć o raskidanju koalicije. Mihailović navodi i da Gojković više nema pravo glasa, ni odlučivanja, a Koalicija NADA opstaje, što je zajednički sa DSS i potvrđeno protekle nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari