Jovanović (Narodna stranka): Treba preduzeti inicijativu za razrešenje Vučića ako potpiše francusko-nemački plan 1foto FoNet Božana Pavlica

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da je inicijativa za razrešenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića korak koji bi trebalo preduzeti ako se predsednik ogluši o ustavnu obavezu očuvanja suverenosti i celine teritorije Srbije potpisivanjem francusko-nemačkog plana o Kosovu i Metohiji.

„Predsednik je polaganjem zakletve preuzeo ustavnu obavezu koja kaže da će sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo“, rekao je Jovanović za portal Nova.rs, a navodi se u saopštenju Narodne.

Kako je ocenio, Vučić bi svoju zakletvu i Ustav Srbije prekršio ako bi svoj potpis stavio na protivustavni francusko-nemački plan.

Jovanović je istakao da Narodna stranka podržava svaku inicijativu koja se tiče očuvanja teritorijalne celovitosti Srbije i dodao da je „trenutak za političku i ličnu zrelost, kao i za prevazilaženje svih političkih i ideoloških podela“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari