Jovanović: Nema razloga za prevremene izbore u Beogradu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije i lider koalicije „Nada“ Miloš Jovanović rekao je na televiziji Insajder da ne očekuje da će republički parlament biti konstituisan pre septembra, ali da bi, kada bi se on pitao, sa time požurio.

„Kad lovite u mutnom, kad nemate hrabrosti da zauzmete stav i doslednu politiku da vodite, kao SNS i Aleksandar Vučić dugi niz godina unazad, onda ima logike da kupujete vreme“, rekao je Jovanović i dodao da ne misli da će parlament biti formiran do septembra, a možda i oktobra.

Govoreći o Skupštini grada, rekao je da ne vidi razlog za prevremene izbore, osim ako ne dođe do neke krize.

On je rekao da će u parlamentu nastupati kao opozicija, ali će sarađivati sa svima koji rade ono što je, prema njegovom mišljenju, dobro za Srbiju.

„Nikad nisam smatrao da je krivično delo sarađivati s naprednjacima u političkom smislu. Sve što smatram da je dobro za Srbiju, glasaću, nemam s tim problem“, rekao je lider Nove demokratske stranke Srbije.

Komentarišući to što je odbornik koalicije Nada, Vuk Stanić, nakon što je izbačen iz svoje stranke, POKS-a, rekao da neće vratiti mandat, već će nastaviti kao samostalni odbornik, Jovanović je rekao da su „njegovi odbornici na broju“ ali da „neka odgovornost treba da postoji“.

„Ja sam to pitanje postavio svojim koalicionim partnerima, a oni unutar stranke. Neko treba da snosi odgovornost što je taj čovek izašao pred govornicu“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari