Jovanović (Novi DSS): Učestvovaćemo na konsultacijama za formiranje nove vlade Srbije 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da će se odazvati pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će učestvovati u konsultacijama za sastav nove vlade.

Jovanović je za portal Telegraf.rs rekao da će se odazvati pozivu „jer je to elementarni red i pitanje poštovanja demokratskog poretka i parlamentarne logike, institucija i same funkcije predsednika države“.

Dodao je da će na sastanak otići sa predsednikom Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS) Vojislavom Mihailovićem.

Jovanović je naveo da nema preterana očekivanja od tog sastanka, navodeći da je reč o ustavnoj dužnosti predsednika države da se konsultuje sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i poslaničkih grupa.

„U našem slučaju je to više protokolarni susret zato što je dosadašnja vlast i na prethodnim izborima ostvarila većinu. To verovatno neće biti protokolarni susret za (Socijalističku partiju Srbije) SPS i neke druge stranke, a za nas će biti poštovanje reda što ne znači da nećemo imati neka pitanja“, rekao je Jovanović.

Dodao je da je predstavnicima koalicije NADA važno da na tom sastanku čuju odgovore na pitanja koja se tiču evropskih integracija i sukoba u Ukrajini, kao i da prenesu svoje stavove.

Predsednik Nove DSS je izrazio očekivanje da će se do kraja jula održati konstitutivna sednica skupštine Srbije.

Kako je ranije najavljeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeće konsultacije sa parlamentarnim stranakama u četvrtak, 14. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari