Jovanović (Novi DSS): Vučić, izjavom o Kosovu i UN obmanjuje gradjane, odmah raspisati izbore 1Foto FoNet Ana Paunković

Lider Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović je ocenio danas da  predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavom „da Srbija neće podržati članstvo Kosova u UN“ obmanjuje gradjane, te upozorio da će zvanični Beograd po tom pitanju „ostati pasivan“.

On je u saopštenju naveo da „ne samo što je nezamislivo da Srbija pruži podršku Kosovu za članstvo u UN“ već, kako je dodao, “ tako nešto od Srbije niko ni ne traži“.

Kazao je da se „od Srbije samo traži, kao što je navedeno u 4. članu francusko-nemačkog sporazuma“ o Kosovu, da se Srbija ne protivi ulasku Kosova u bilo koju međunarodnu organizaciju,  odnosno da, kako je dodao, ostane pasivna.

„Izjava Vučića jasan je pokazatelj da će Srbija upravo i ostati pasivna po pitanju ulaska KiM u međunarodne organizacije baš kao što se od nje zahteva“, rekao je Jovanović koji je izjavučića ocenio i kao „vredjenje inteligencije“ naroda.

Optužio je Vučića da to pokušava da sakrije „u biti šibicarskim metodama“, te ocenio da „svima postaje jasno da je kosovska politika režima doživela potpuni krah i da će, ako se vlast ne promeni, odvesti zemlju u trajnu geopolitičku nestabilnost.

„Takvo protivustavno, antidržavno ali i kukavičko delovanje mora se hitno zaustaviti“, kazao je Jovanović te ponovo pozvao na raspisivanje prevremenih izbori na svim nivoima

Prema njegovim rečima, ti izbori predstavljaju jedini legitimni i demokratski izlaz iz nastale situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari