Miloš Jovanović: Orlić na Kolegijumu garantovao sednicu o Kosovu u maju 1Printskrin Jutjub/parlament.rs

Šef poslaničke grupe koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da im je predsednik Skupštine na jutrošnjem sastanku Kolegijuma dao garanciju da će sednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o francusko-nemačkom predlogu sporazuma o Kosovu biti u narednih mesec dana, do polovine maja.

Jovanović je na konferenciji za novinare „državotvorne i patriotske opozicije“ ocenio da je sramno da do sada nije održana sednica na tu važnu temu, jer Skupština mora da se o francusko-nemačkom predlogu izjasni na argumentovan način.

Sazivanje današnje sednice po hitnom postupku je opet postala nesnosna praksa, ukazao je on i podsetio da su svi zahtevi opozicije da se na dnevni red stavi sporazum sa Prištinom odbijani, a pošto se radi o važnom nacionalnom pitanju, nema nikakvog smisla da se sednica o bilo čemu drugom održava pre.

To je sramotno za ovaj dom i ruganje građanima Srbije, zaključio je Jovanović.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da se nada da će prolećne zasedanje Skupštine biti drugačije nego dosadašnja u ovom sazivu, a to znači da će već sledeća sednica biti dopunjena predlozima opozicije i da će sledeće sedmice članovi Vlade doći da odgovaraju na pitanja poslanika.

Za savez državotvorne i patriotske opozicije važno je da ćemo imati sednicu o francusko-nemačkom sporazumu koji je Aleksandar Vučić prihvatio u Briselu i njegovom aneksu u Ohridu, naglasio je Obradović.

On je najavio sledeći protest „državotvorne i patriotske opozicije“ za subotu u Novom Sadu, ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari