"Od čega to beži SNS": Šta su poslanici opozicije poručili Orliću zbog kašnjenja u zakazivanju sednice? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Na početku zasedanja Skupštine Srbije, poslanici opozicije negodovali su zbog kašnjenja u zakazivanju sednice i početka prolećnog zasedanja.

„Pedeset dana ste zakasnili sa sazivanjem sednice, a onda ste po hitnom postupku zakazali sednicu. Mi smo 14. marta podneli inicijativu za zakazvanje sednice oko referenduma o francusko-nemačkom predlogu. Sednica nije zakazana, iako je ovo istorijski momenat za našu zemlju i nemamo pravo da ćutimo na to“, rekao je Aleksić i dodao da se ovde radi o Orlićevoj odgovornosti.

On je poručio Orliću da treba da se stara o sprovođenju zakona i da ne treba da se boji naroda.

Odgovarajući Aleksiću, Orlić je rekao da bi poslanik Narodne stranke trebalo da se dogovori sam sa sobom da li se kasni, ili žuri sa zakazivanjem sednice.

„Što se tiče da li je sednica trebalo da počne prvog radnog dana marta, naravno da nije . Sednica i zasedanje nisu ista stvar. Nisu vam dobro napravili taj papir za referendum, pobrkani su članove koji su navedeni i dobili ste odgovor. Vama nije bilo bitno da napišete predlog kako valja. Znate i sami da to ništa ne vredi, ti potpisi koje stavljate. Zato ste tako i na izborima ocenjeni sa tri odsto cenzusa“, naveo je Orlić

I poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojevć upitao je predsedavajućeg zbog čega na dnevni red nije stavljena interpelacija Siniše Malog i naveo da za taj postupak ne postoji logično objašnjenje.

I njemu je Orlić rekao da je ispromašivao sve živo i da je potrebno da nauči šta je interpelacija.

„Vaš predloig je na odboru i on će da se izjasni, ako smatra da treba da se izjasni“, rekao je Orlić.

Radomir Lazović, šef poslaničke grupe Ne davimo Beograd pozvao je Orlića da siđe među poslanike i učestvuje u raspravi, a ne da sa pozicije predsedavajućeg deli savete.

„Nemojte da se krijete iza funkcije. Predstavljate se kao umiveno lice. Od čega to beži SNS? Meni niste odgovorii ni na jedno pitanje i ponovo vas pita gde su nestale kutije sa 38.000 potpisa građana. Gde je nestala narodna inicijativa? Kako je moguće da vam promaknu kutije sa 38.000 potpisa? Odgovorite, a ako hoćete da učestvujete u raspavi siđite među nas da čujemo te vaše genijalne misli“, poručio je Lazović.

I njemu je Orlić odgovorio da nije u stanju da sasluša odgovor od pet sekundi i da bi najbolje bilo da pročita poslovnik, jer to nije tako obimno štivo.

Orlić nije odgovorio gde su nestale kutije sa potpisima građana, jer kako je rekao ne želi da utiče na sud, obzirom da je protiv njega zbog te inicijative podneta krivična prijava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari