Judita Popović: Sloboda mišljenja dovedena je u pitanje zbog manipulacija prvog čoveka ove države 1Foto: M.P. / Danas

„Zalažem se za slobodu govora u Srbiji u kojoj je i sloboda mišljenja dovedena u pitanje zbog manipulacija prvog čoveka ove države putem favorizovanih medija i umrtvljenog REM- a „kaže za Danas Judita Popović, doskorašnja članica Saveta REM-a, komentarišući izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je podnela ostavku očekujući da će je protesti izbaciti za šefa REM-a.

Ona demantuje Vučićeve tvrdnje i dodaje da su iskazani stavovi o njenim namerama u vezi ostavke samo još jedan mali doprinos u tom smislu.

Gostujući u jutarnjem programu tv Prva predsednik svih građana rekao je da je doskorašnja članica Saveta REM-a Judita Popović podnela ostavku na toj funkciji jer je mislili da će je protesti „izbaciti za šefa REM-a“.

Komentarišući izjavu Popović koja je govorila o protestima i suočavanju s proslošću, Vučić je rekao da je ona podnela ostavku u REM-u posle godina u toj instituciji, i to tek kada su počeli protesti protiv nasilja.

Kako je istakao, to je uradila “nadajući da će da je protesti da je izbace za šefa REM-a”.

“Kao neki tužioci koji se pojavljuju pa su pomislili da će postati glavni tužioci, a ne zamenici tužioca. Svako ko nema pojama ni o čemu pomisli ‘došao je moj trenutak da svoga subašu smenim’”, kazao je Vučić na TV Prva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari