Jugović (SNS) o zabrani ulaska Vučića u Hrvatsku: U prošlom sazivu nismo smeli da propustimo šansu da stavimo na dnevni red rezoluciju o ustaškom genocidu 1Bratislav Jugović, poslanik SNS, Skrinšot

Zabrana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se pokloni žrtvama zloglasnog logora u Jasenovcu je pokazatelj da u ovom sazivu nismo smeli da propustimo šansu da stavimo na dnevni red rezoluciju o ustaškom genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom drugog svetskog rata, saopštio je Bratislav Jugović, narodni poslanik sa liste Srpske napredne stranke.

„Jedini poraz s kojim ne umem da se nosim je činjenica da rezolucija o ustaškom genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom drugog svetskog rata nije izglasana u Skupštini Republike Srbije, nakon što je u skupštinsku proceduru ušla kao dopuna dnevnog reda na predlog deset narodnih poslanika, među kojima sam bio i ja“, navodi on u pisanom saopštenju.

Kako je istakao Jugović, ovu rezoluciju izglasaće i druge države, ali tek nakon što bude rezultat podrške makar dvotrećinskom većine u Skupštini Republike Srbije.

„Tek tada će se brojni državnici pokloniti žrtvama Jasenovca, a ne samo državnici iz Srbije. Nije bolno samo što nemamo rezoluciju o žrtvama zloglasnog logora u Jasenovcu, već je užasno i što mnogi učesnici političkog života u Srbiji nemaju nikakav odnos prema stradanju Srba, Jevreja i Roma u ustaškim zločinima u drugom svetskom ratu“, zaključio je on.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas da privatno poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti neće dozvoliti da uđe u zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari