Jugović za Danas nakon napada: Sreća je da nisam krenuo sa ćerkom na glasanje 1foto printscreen

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević rekao je na konferenciji za medije da je u Čačku napadnut Bratislav Jugović, poslanik iz redova Srpske napredne stranke u odlazećem sastavu Skupštine Srbije, a te navode za naš list je potvrdio i sam Jugović.

Jugović za Danas kaže da je napadnut jutros oko pola 9 na biračkom mestu u Osnovnom sudu u Čačku, dok je ostvarivao svoje biračko pravo, te da ga je isto lice prvobitno vređalo ispred biračkog mesta da je „Vučićev bot“.

Navodi da je udaren u jagodičnu kost.

„U trenutku kada sam zaokruživao kandidate i liste na glasačkom listiću, on je uleteo i počeo da galami na izbornu komisiju iz čista mira. Ja sam mu rekao ‘Nemoj ljude snimati, uzmi olovku glasaj’, i onda sam napadnut ni kriv ni dužan“, objašnjava Jugović.

„Uznemiren sam mnog jer sam u svom Čačku poznat kao čovek koji se druži sa ljudima koji su opozicioni orijentisani, koji je tolerantan, kafanski čovek. Nema razloga da mene bilo ko u mom Čačku napada zbog bilo čega“, rekao je vidno uznemireni Jugović za naš list.

On je naveo i da je jutros planirao da na biračko mesto ode, kao što je to činio svaki put, sa svojom ćerkom

„Sreća je moja da je dete reklo da bi još malo da spava. Uznemiren sam kad pomislim na to kako bi moje dete doživelo da sam sa njom došao… Izbori treba da budu praznik demokratije… Nemam pojma ko me je napao, ali mene u Čačku svi znaju, na istraživanjima 92 posto Čačana zna ko sam ja“, navodi Jugović.

Kaže i da nije zaslužio ovakav tretman ni od koga, te da će on ovo da istrpi – „ali Srbija nije zaslužila ovo“. Očekuje da ovo osude svi činioci na političkoj sceni.

Policija je preuzela dalje korake, navodi Jugović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari