Junaci Nenad i Aleksandar: Kako glasi obrazloženje na ceremoniji na kojoj je Vučić odlikovao policajce sa Kosova 1foto; Instagram, Buducnostsrbijaav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja kapetanu Nenadu Đuriću, koji je obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetanu Aleksandru Filipoviću, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever, prenosi Kosovo onlajn.

Đurić je odlikovan Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena, koja se dodeljuje za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti, a Filipoviću je uručena Zlatna medalju za hrabrost „Miloš Obilić“, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

Predsednik Srbije obratio se odlikovanima uz ocenu da su se svrstali u red junaka o kojima se priča.

„Dragi Nenade i Aleksandre, vaša mirna i staložena, a ipak odlučna akcija, vas je svrstala u red onih običnih junaka o kojima se govori. Ponosni smo da uzvišeni deo slobode baštinimo kao naši preci. Vi ste svoju državu poslušali čak kada se i sa njenim odlukama niste slagali. Uradili ste ono sšto vam je srce želelo. Vi ste braćo branili srpaki narod i kulturu i ako neki ne razumeju, branili ste iskonske evropske vrednosti, što bi trebalo da bude poštovanje međunarodnih sporazuma. Srbija svoj potpis poštuje“, poručio je Vučić.

Nakon što je primio odlikovanje od predsednika Srbije Đurić se obratio prisutnima i zahvalio na priznanjim koja su njemu i Filipoviću uručena.

„Poštovani predsedniče Republike Srbije gospodine Aleksandre Vučiću, draga braćo i sestre, dozvolite da Vam se u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, mog saborca, kapetana Aleksandra Filipovića kao i svoje lično ime srdačno zahvalim na priznanjima koja ste nam danas uručili. Neizmerno vam hvala što danas urezujete najveći ponos u našim i bićima naše dece, naših sunarodnika i kolega bez kojih ova prizanja ne bi bila moguća i mi ne bismo bili to što danas jesmo. Ona ne bi bila moguća ni bez podrške naše države Srbije i Vas lično i zato predstavljaju i zalog da nas se potomci neće stideti već će slediti sada utabane staze koje vode u čisto i iskreno društvo velikih i slavnih. Na kraju, želimo da ova priznanja posvetimo ne samo našoj, već svoj deci na Kosovu i Metohiji koja su samo željna slobode, igre i mirnog života“, rekao je Đurić koji je govor završio rečima: „Živela Srbija!“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari