„Kada je trebalo da krenemo, prevoz je otkazan“: POKS-a i Dveri iz Zaječara tvrde da je policija vršila pritisak na autoprevoznika iz Zaječara 1Foto: M. S. / Danas

Iz POKS-a i Dveri iz Zaječara i Knjaževca, kažu da su danas sprečeni da idu za Beograd, na skup desnih stranaka, koji je zakazan za 18 časova ispred Hrama Svetog Save. Oni tvrde da je policija razgovarala sa prevoznikom sa kojim su oni dogovorili putovanje, nakon čega im je on otkazao uslugu.

Ivan Dinić, predsednik Gradskog odbora POKS u Zaječaru, kaže za Danas, da su oni danas sprečeni da prisustvuju skupu u prestonici.

„Pred sam polazak za Beograd, javio nam se autoprevoznik sa kojim smo dogovorili putovanje, i kazao nam je da su ga zvali iz policije pet puta. Rečeno mu je da ako krene biće poslat na vanredni tehnički pregled. Takođe policija u civilu se nalazi oko naših prostorija“, kaže Dinić.

Takođe, on dodaje, da imaju saznanja „da se dve policijske patrole nalaze u selu Zvezdan“.

„Mislim da stoje tamo da bi sprečili naš put za Beograd“, komentariše Dinić.

Saša Ilijić, član predsedništva Dveri iz Knjaževca, kaže za Danas, da je on došao iz svog grada, kako bi autobusom iz Zaječara išao za Beograd, da prisustvuje večerašnjem skupu.

„Međutim, kada je trebalo da krenemo, prevoz je otkazan. Mislim da je gazda minibusa dobio informacije da ne sme da nas vozi. Čuo sam da je policija u selu Zvezdan postavila punkt na kome pretresa i isključuje vozila iz saobraćaja, pa se verovatno prevoznik uplašio posledica“, ističe Ilijić.

„Kada je trebalo da krenemo, prevoz je otkazan“: POKS-a i Dveri iz Zaječara tvrde da je policija vršila pritisak na autoprevoznika iz Zaječara 2
Foto: M. S. / Danas

On dodaje da se danas obeležava dan pogroma 17. marta na Kosovu, i da su želeli da pruže podršku svojim sugrađanima i prijateljima, kao i to da pruže podršku vlasti da ne odustanu od Kosova i Metohije, i da čuvaju Ustav.

„Nije mi jasno, zbog čega sprečavaju skup, kada smo mi samo za poštovanje Ustava Srbije, a i sam predsednik kaže da neće potpisati sporazum“, precizira Ilijić.

Kontaktirali smo i autoprevoznika koji je otkazao putovanje, ali na naše pitanje da li je policija vršila pritisak, da odustane, kratko odgovorio: „Ne želim ništa da komentarišem“.

Iz Policijske uprave Zaječar kazali su da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru ni u jednom momentu nisu zvali vlasnika bilo kog minibusa ili autobusa, niti im govorili da će njihova vozila biti poslata na vanredni tehnički pregled, a takođe, policija nije blokirala, niti sprečavala eventualni polazak vozila za Beograd.

“Inače, pripadnici policije, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, obavljaju patrolnu delatnost u gradu, a u Zvezdanu koji se nalazi na državnom putu redovno kontrolišu saobraćaj”. Ističe se u odgovoru PU Zaječar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari