Kako će izgledati prva sednica nove Skupštine: U prvom planu Nada Macura i Marko Milošević 1Foto: Beta/Milan Obradović

Prvoj sednici Narodne skupštine predsedavaće lekar u penziji Nada Macura, koja je najstariji narodni poslanik u četrnaestom sazivu parlamenta.

Nekadašnja portparolka Hitne pomoći, koja je postala čuvena po svojim savetima za očuvanje zdravlja, među kojima je možda i najpoznatiji onaj o „slojevitom oblačenju“, napuniće 28. januara 76 godina.

Poslanički mandat pripao joj je kao 59. na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, koju predvodi Srpska napredna stranka.

Kako će izgledati prva sednica nove Skupštine: U prvom planu Nada Macura i Marko Milošević 2
foto FoNet Aleksandar Barda

Macuri će u radu pomagati po jedan najmlađi poslanik sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata, a jedan od njih biće Marko Milošević, unuk bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Za narodnog poslanika Milošević je izabran kao treći na listi „Ivica Dačić – premijer Srbije“, a rođen je 14. januara 1999. godine.

Najmlađa među novoizabranim poslanicima je programerka iz Priboja Nastasja Banović sa liste „Srbija protiv nasilja“, koja je rođena 1. novembra 1999. godine.

Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije saziva predsednik parlamenta iz prethodnog saziva, tako da se sednica održi najkasnije 30 dana od dana proglašenja konačnih rezultata izbora, odnosno do 12. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari