“Marko Milošević sigurno ulazi u parlament”: Poručio Ivica Dačić u Zaječaru 1Foto: M. S. / Danas

“Ne mogu se praviti koalicije sa lažnim levičarima, i lažnim patriotama, mi smo dva različita sveta.Treba se znati da sve sada koje imamo na političkoj sceni, imali smo i 5. oktobra. Opozicija se drugačije zove, ali to je DOS. Shvatite da 17. Decembra, nisu samo izbori, već je to nastavak izbora 24. Septembra 2000. godine. Taj 5. Oktobar je naneo velika zla Srbiji. Izručili su Miloševića, a Šainović je u Hagu proveo silne godine, ali nije izdao zemlju i narod. Marko Milošević je treći na našoj listi, tako da Milošević sigurno ulazi u parlament”, poručio je Dačić sa predizbornog skupa u Zaječaru.

Predsednik Socijalističke partije Srbije na početku izlaganja, izvinio se prisutnima pošto misli da su već svi umorni od izbora.

“Mi nismo bili za izbore, ali kada su raspisani – mora se izaći. Morate izaći na utakmicu i truditi se da date što više golova. Vidim ovde neke starije ljude, dok sam još bio mladi socijalista. Oni su dokaz da sve što smo tada govorili – mislim da možemo da govorimo i sada”, istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, problemi sa kojima se naše društvo suočava, su višedecenijski, a neki i viševekovni.

“Ti problem su godinama kamen spoticanja kod nas i u regionu. Zato je 5. oktobra bila laž, da će svi problem nestati samo ako Slobodan Milošević i SPS odu sa vlasti”, kazao je on.

Dodaje da oni svoju politiku nisu promenili, pošto se temelji na dva principa – socijalizam i patriotizam.

“Socijalizam, eto danas je 29. Novembar. Dobio sam više čestitka nego kada je bio praznik. Ljudi su zaljubljeni u te vrednosti iz tog vremena. Te vrednosti su da je bilo mnogo zaposlenih, da je bilo fabrika, da se lako dolazilo do posla, stambeno pitanje, besplatno školstvo i zdravstvo, a kriminala nije bilo. To je bila najveća sramota”, objašnjava Dačić i naglašava:

“Bilo je sramota da se ne ide u vojsku, a zamislite tek da je neko iz porodice kriminalac”.

On kaže da je to vreme bilo potpuno drugačije od današnjeg.

“Posle 5. oktobra u naletu liberalnog kapitalizma, vrednosti su se promenile. Preduzeća su rasprodata, fabrike zatvorene, radnici su dobili otkaze, a penzionerima promenjena formula za davanje penzije, uvedene su školarine, a zdravstvena zaštita nije jeftina”, kaže Dačić.

“Marko Milošević sigurno ulazi u parlament”: Poručio Ivica Dačić u Zaječaru 2
Foto: M. S. / Danas

Predsednik SPS-a kaže da se oni zalažu baš za sve suprotno od toga.

“Mi se zalažemo da postoji socijalna pravda, jednakost i ravnopravnost. Da svako dete bez obzira odakle dolazi, ima istu šansu da uspe u životu. Istu šansu da od njega nastane neki velikan”, poručuje on.

On kaže da je drugi njihov princip – patriotizam.

“Sve ćemo uložiti u zaštitu državnih interesa. To nije lako, zato što postoje kontinuirani pritisci. Gospodin Šainović može da potvrdi da pritisci traju od devedesetih godina. Ceo naš pokret sa Miloševićem je nastao zbog teškog stanja srpskog naroda u bivšoj Jugoslaviji”, ističe predsednik SPS-a.

Dačić ističe da su oni dugo odolevali tim pritiscima, i da čvrsto stoje da Srbija ne sme da prizna Kosova, i da je potrebno da se zaštiti Republika Srpska.

“Ona je izraz herojske borbe našeg naroda. Nećemo u NATO. Želimo da nastavimo tradicionalnu saradnju sa Rusijom, Kinom, Indijom, jer je to u interesu naše borbe da zaštitimo naš teritorijalni integritet”, kaže Dačić.

Isttiče da je njihov cilj da sa Srpskom naprednom strankom imaju većinu na parlamentarnim izborima.

“Ne mogu se praviti koalicije sa lažnim levičarima, i lažnim patriotama, mi smo dva različita sveta.Treba se znati da sve sada koje imamo na političkoj sceni, imali smo i 5. oktobra. Opozicija se drugačije zove, ali to je DOS. Shvatite da 17. Decembra, nisu samo izbori, već je to nastavak izbora 24. Septembra 2000. godine. Taj 5. Oktobar je naneo velika zla Srbiji. Izručili su Miloševića, Šainović je u Hagu proveo silne godine, ali nije izdao zemlju i narod. Marko Milošević je treći na našoj listi, tako da Milošević sigurno ulazi u parlament”, poručio je Dačić.

Kaže, da to opoziciji nije prijatno, ali šta da rade.

“Zato vas pozivam da 17. decembra završimo priču sa DOS-om. Smatramo da je Vučić predsednik, a Dačić premijer, najbolja opcija za Srbiju. Da li će to biti, zavisi koliko ćemo glasova osvojiti”, poručio je on.

Mirko Nikolić, predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zaječaru kazao je da su ovaj skup održali baš na dan 29. Novembar, 80 godina kasnije, simbolično pošto, kako je on kazao baštine vrednosti socijalizma.

Na naše pitanje, da li je za vreme njihove vlasti ubijen Stambolić i Ćuruvija, i o kakvom blagostanju on govori, Dačić odgovara.

“Niste me dobro pratili. Mislio sam na vreme Jugoslavije. Slažem se sa vama da su se sve vrednosti od devedesete zamenjene nekim drugim. Ja baš to govorim da se treba vratiti starim vrednostima”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari