Kako će kriza u Avganistanu uticati na ponašanje SAD i EU u dijalogu Srbije i Kosova?

Moguć dodatni problem za dijalog koji u Briselu vode Beograd i Priština

Ostavite komentar


  1. Još jednom se pokazala američka nesposobnost. Tužno je to da je zadnjih 20 i više godina Trump najbolji američki predsednik. Još jedna propast liberalnih histerika koji vladaju, nažalost svetom…

  2. Kažete da je dilema: „da li će Bajden želeti da postigne LAK POEN na pregovorima BG/PR“! Pa kakav, bre lak poen mogu da sanjaju ameri i njihovi saradnici na KiM, kvislinzi, i to sada kada američki okupatori po celom svetu uzmiču pred oslobodilačkim pokretima, po pravilu vojno i ekonomski podržanim od strane Rusije i Kine!? Prolaze i nestaju, kopne kao sneg u rano proleće

  3. Znam da ćete mi obrisati komentar, ali nije daleko dan kada će SAD prepustiti Srbiju i Kosovo samima sebi. Previše ih koštamo, a od kosovske avanture koja traje već približno isto kao i avganistanska nemaju skoro ništa – malo demonstriranja moći ionako slabašnoj Rusiji koja ubrzano nestaje sa slike, dok Kina postaje sve jasnije trojanski konj koji preko Srbije ubada klin u Evropu. Samo će se spakovati i otići.

  4. Možda Amerika nema koristi, ali imaju pojedinci, koji upravljaju kriznim situacijama i zarađuju. Da su se ovajdili Klark i Olbrajtova, to svi znaju. KiM je mala površina i brojem ljudi da bi bila velika investicija u doturanju oružja i konsultanskih usluga. Amerima treba veća zemlja. Možda je sledeća Kuba. Taj scenario prave od kako je Fidel pobedio. Verovatno je, Avganistan, ostao bez zlata. Svu pomoć koju su doturali partizanima i četnicima u II Sv. ratu su naplatili od zlata, koju je Vlada Jugoslavije prebacila pre napada na UK. Ameri ništa ne pokljnjaju, kao i ostali.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.