Kako su vešala postala važnija od zahteva sa protesta?

Ostavite komentar


  1. Nije nosenje vesala u sklopu ulicnog performansa „losa i nespretna politicka poruka“ vec su lose i nespretne reakcije opozicije na prvo brutalnu politicku zloupotrebu tuzilastva i suda a onda i na jeftin i providan propagandni spin vlasti. I umesto da svojom propagandom kapitalizuje ove greske rezima pokazujuci ih jasno kao znak slabosti i panike sto i jesu, opozicija je dozvolila da je providna i jeftina propaganda rezima dovede u polozaj da se brani a protestantima uskracuje moralnu podrsku koju je duzna da pruzi. A kolko god prizor vesala nekome izgledao zlokobno i ne odgovarao pojmovima dobrog ukusa, ljudi su na ulice izasli zbog krsenja nekih malo nasusnijih pravila od onih dobrog ukusa. Imao ja ili nemao ukusa, o tome su nasi politicari generalno malo pozvani da sude, a rezim zbog toga u svakom slucaju nema prava da me maltretira gazeci pravo i zloupotrebljavajuci sud. U stvari, kad pogledas, gazenjem prava i zloupotrebom suda najgori je nacin da se pobegne od vesala……

    1. Слажем се, опозиција је у дефанзиви догод допушта да јој власт одређује вредносна мерила и диктира политичко усмерење.
      Вешала су обичан протестни реквизит који је власт злоупотребила у своју корист, а опозиција не уме томе да се супротстави и оствари још већу корист, већ је у дефанзиви и делује као да су власти у праву. Не иде то тако, глупо је и штетно.

  2. Strašno me nervira što se celokupna opozicija ograđuje od vešala. Upravo na toj temi treba da poentiraju. Vešala nose građani. Verovatno postoji razlog zašto. Ako nije onaj koji nudi SNS, fašizam u našim redovima, onda mora da je u pitanju nešto drugo. Koliko ja znam uobičajeno je u govoru da kada ti u nekoj situaciji dogori do nogu kažeš „preostaje mi jedino da se obesim“. To je prava poruka vešala. Dogorelo je do nogu, ne može više da se izdrži Vučićev režim. I umesto da opozicija stanje na stranu građana koji upravo zbog toga i izlaze na ulice, oni se ograđuju od takve poruke. Oni nude smešan „ugovor sa narodom“, skup idiotskih obećanja. Jedino obećanje koje je potrebno je da će se solidarisati sa narodom kako bi se skinuo Vučić sa vlasti i kako će nakon toga trenutno u Ustav staviti da niko, ali apsolutno niko, ne može da ostane duže od 8 godina na vlasti. Narod je umoran od „vođa“.

  3. Prema mom mišljenju na poslednjem protstu je bilo mnogo više od 30.000 ljudi. Ako je jedan čovek nosio maketu veša, o kakvim porukama priča Vučić. Hvata ga panika od protesta, ne razme kako neko može da protestuje protiv njega! E pa može jer su on i njegova politika oličenja loših poteza. On i njegova politika dovode do masovnih razmeštanja stanovništa već tridesetak godina unazad. Nikad nije bilo više krađa i zloupotreba od strane vlasti, nikad vlast nije otrovnije napadala sve svoje protivnike. Bolesno bre..

  4. Čak i loša reklama je dobra, ako isprovocira da se o njoj priča…. A Tupani iz redova vlasti (i njihovih medija) su naseli na beznačajnu provokaciju i skreću pažnju javnosti na aktivnost građana koju upravo žele da sakriju….. Neverovatno….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.