Kamberi izašao iz poslaničke grupe sa DSVH i SDA 1foto FoNet/Ljiljana Stojanović

Poslanička grupa Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina više ne postoji jer je iz nje izašao narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi.

Razlog za to je podrška liste „Zajedno za Vojvodinu“ vladajućoj većini u Skupštini Srbije, a Kamberi i poslanici SDA Sandžaka insistiraju da ostanu opozicija, pišu Bujanovačke.

Kamberi kaže da je poslanička grupa prestala da postoji onog trenutka kada je narodni poslanik sa vojvodjanske liste izabran za ministra u Vladi Srbije.

Radi se o Tomislavu Žigmanovu, predstavniku vojvođanskih Hrvata iz Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata, koji je sada ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

„U ovom trenutku nemamo poslaničku grupu, već delujemo individualno. Nadamo se da ćemo naći istomišljenike iz redova demokratske opozicije“, rekao je Kamberi.

Koalicija Albanaca doline, koju predstavlja Kamberi, formirala je u avgustu poslaničku grupu s listom Zajedno za Vojvodinu i SDA Sandžaka nakon konstituisanja Skupštine.

Rasturanje poslaničke grupe znači da su Kamberi i dvoje poslanika iz SDA Sulejmana Ugljanina ostali u opoziciji. Oni, međutim, ne mogu da osnuju novi poslanički klub, jer je uslov za to najmanje pet narodnih poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari