Kamberi (PDD): Podrška ratnim zločincima znači napuštanje evropskog kursa i pokušaj je destabilizacije celog Zapadnog Balkana 1Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanovic

Negiranje ratnih zločina i glorifikacija osuđenih ratnih zločinaca postaje svakodnevica današnjeg društva i sve se to odvija pod okriljem državnih institucija, ocenio je u izjavi za portal Danasa predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Narodni poslanik iz Bujanovca Šaip (Shaip) Kamberi.

„Cilj svega ovoga je pokušaj revizije istorije devedesetih godina i pokušaj brisanja dokumentovanih ratnih zločina. Nažalost ovakva tendencija dovodi do toga da se, danas, na udaru vlasti, umesto zločina i ratnih zločina, nalaze upravo protivnici veličanja zločina i zločinaca“, navodi Kamberi povodom najnovijih događaja sa čuvanjem murala Haškom osuđeniku Ratku Mladiću u Beogradu.

Ovo svakako predstavlja pokušaj na vraćanje u političke pozicije  devedesetih  godina i utiče na  jačanje srpskog nacionalizma kroz zloupotrebu Srba koji žive u državama u okruženju.

„Nedopustivo je da se ovo događa u zemlji koja se nalazi u procesu evropskih integracija jer se ovakva praksa kosi sa osnovnim vrednostima EU i praktično znači ne samo napuštanje evropskog puta već i pokušaj destabilizacije celog Zapadnog Balkana“, ocenio je za portal Danasa Kamberi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari