"Kampovaćemo ispred Informera, Pinka, RTS, Politike…“

Demonstranti će od ponedeljka biti pozvani na blokadu Terazija, ispred Informerove redakcije gde bi se javno čitale poruke o ulozi ovog lista u Srbiji
"Protest protiv diktature" u subotu sa naučnicima, u nedelju sa prosvetarima, a u utorak sa Inicijativom "Ne da(vi)mo Beograd"

Ostavite komentar


  1. A šta ako druga strana bude kampovala ispred svih nevladinih organizacija,ispred Blica,Danasa,N1,B92,RTS-a….i mnogih drugih udruženja koji se ne slažu sa politikom Vlade.

  2. Sve je elementarno,studentima je potrebno da prikupe 30.000 potpisa da bi skupština raspravljala o preciziranim zahtevima i predlogu o izmenama Zakona o krivičnom postupku i krivičnom kažnjavanju počinioce zloupotreba u medijskom prostoru od strane REM-a,RTS,RTV, u toku izbornih kampanja,naravno odredbe Zakona ne bi mogle da se primene retroaktivno,ali bi svima bilo jasno ko je izvršio sadašnju zloupotrebu koja je uzrok protesta,a ukoliko vladajuća politička elita ne bude usvojila predlog izmene i dopune Zakona o krivičnom postupku po hitnoj proceduri u skupštini,tada če svima biti jasna činjenica da je procenat broja osvojenih glasova na izborima jednog političkog kandidata jednaka i direktno proporcionalna broju minuta provedenih na Javnim servisima,a u odnosu na procenat zastupljenosti preostalih političkih kandidata ili izbornih lista kandidovanih na izborima.Takvu metodologiju je Milošević primenjivao i imao izraženu regularnu većinsku narodnu volju na izborima.Naravno da takve radnje moraju biti Zakonom regulisane i izvršioci i podstrekači krivično kažnjeni,ovako ostaje prazan prostor za zloupotrebe na najvišim nivojima vlasti prilikom izbornih radnji i sprovodjenju izbora sa izborom političkih kandidata koji uzurpiranjem Javnih medijskih resursa dolaze do zakonodavne i izvršne vlasti.

  3. Na stranu sto je Vucic na antimiskovicevoj retorici zaseo na vlast on je u njegovom Belvilu za bagatelnu cenu jamio garsonjeru! Ali, niko od "logisticara protesta" mu takve stvari ne zamera. Zasto? Pa zato sto su oni na istim korupcionaskim semamama jamili jos vise a posto nisu na vlasti nedostaje im para za odrzavanje. A osedeli "studenti" koji do sada nista nisu ukapirali bolje da se mane "studiranja" i da se late motike. U Srbiji ima toliko neobradjene zemlje…

  4. Studenti bi trebali da spremaju ispite,posto su na grbaci drugih studenata koji placaju skolarinu,mogli bi da opravdaju budzet!

  5. Za g-dina Vojka B: Druga strana nema razloga da kampuje ispred RTS-a, Blica i B92, kada su oni i onako prešli na vašu stranu. To je samo vaša demagogija, iz kuhinje Informera i Pinka, tipa: zuti Bujke, zuta Olja…

  6. Kampujte ko vam brani? Samo me zanima kad ćete da ukapirate da manipulisu vama?

  7. A nemojte da izostavljate Studio-B, on je posato jedan od najgorih, na celu sa svojom direktorkom. Kad ne moze da postigne i ostane bez ideja, a ona preuzima i pljuvanje drugih televizija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.