Kancelarija za KiM: Novi upad u srpske zgrade, nastavak terora Prištine 1Foto: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas upad grupe osoba predvođenih zamenikom ministra u vladi Aljbina Kurtija (Albin) Radoicom Radomirovićem u zgrade u kojima žive Srbi.

Kancelarija je to ocenila kao „nastavak terora Prištine koji diriguje Kurti, koji želi da zaposedne srpske objekte na severu i protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta.“

Kako je navedeno u saopštenju, reč je o zgradama koje su građene sredstvima Vlade Srbije, preko Kancelarije za KiM i lokalne samouprave i nikakve veze sa Prištinom nemaju, niti Priština ima pravo da njima raspolaže.

„Stanari tih zgrada koji poseduju rešenja o stanovanju uznemireni su ovakvim postupanjem Kurtijevih emisara, i nema sumnje da bi svaki pokušaj njihovog iseljavanja doveo do novih tenzija i krize na severu KiM i eskalacije situacije, što Beograd i Srbi nikako ne žele, ali u Prištini svakodnevno sanjaju“, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija je dodala da je ista ova grupa sinoć upala i u neuseljenu zgradu u Leposaviću, takođe građenu sredstvima Kancelarije za KiM, gde su zamenili brave i preoteli imovinu.

„O ovim neovlašćenim upadima u posed odmah smo obavestili i međunarodne predstavnike i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari