Kancelarija za KiM: Upad ROSU pokazuje da Srbi ni verske praznike ne mogu da obeleže u miru 1Foto: FoNet/RTK

Upad pripadnika specijalne jedinice ROSU u srpsku kuću u selu Babudovica na Veliki petak pokazuje da Srbi ne mogu ni svoje verske praznike da obeleže u miru, ocenila je danas vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da je akcija Kosovske policije na teritoriji opštine Zubin Potok, „nastavak maltretiranja srpskog naroda koji je po pravilu meta Prištine baš na velike pravoslavne praznike“.

„Nije slučajno Priština izabrala ovaj značajan pravoslavni dan da trenira mišiće i unosi nemir i zabrinutost među Srbe i to baš na severu Kosova i Metohije. Očigledno je da su se albanski političari u Prištini uplašili sloge koju su pokazali predstavnici Srba na sastanku sa predsednikom Vučićem, gde su se jasno usaglasili da će biti jedinstveni i čvrsti u nameri da ostanu na svojim vekovnim ognjištima, a srpski narod dobio snažnu podršku svoje države“, stoji u saopštenju.

Prethodno je Kosovska policija saopštila da je u selu Babudovica zaplenila opremu za rudarenje kriptovaluta i da je s tim u vezi privela jednu osobu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari