Klačar (Cesid): Najavu datuma izbora treba uzeti s rezervom, 4. mart je u ponedeljak 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju Bojan Klačar izjavio je da je primetna strategija svih u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da svakodnevno pričaju o izborima, ali da pri tom „ne kažu nijedan važan detalj“.

Klačar je za današnji Blic rekao da vladajućoj stranci odgovara da daje podatke o izborima „na kašičicu“.

„Vučić u svakom nastupu priča o izborima, iz poslednjeg njegovog obraćanja može se zaključiti da smo blizu datuma s tim što i dalje treba imati rezervi. Na primer, 4. mart koji je Vučić naveo kao potencijalni datum izbora je ponedeljak. Možda izbori neće biti ni tad nego ranije, a možda i kasnije. I dalje ne znamo ni koji će se sve izbori održati“, rekao je Klačar.

On je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne želi da u potpunosti izađe u susret zahtevima opozicije u vezi sa izborima, jer bi na taj način pokazao neku vrstu slabosti.

„Svakako će ispuniti deo zahteva opozicije kako bi i pred međunarodnom javnošću pokazao izvesnu dozu demokratije, ali će datum i nivo izbora koji će se održati odrediti u skladu sa interesima SNS-a“, zaključio je Klačar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari