Kladionica: Najviše neizvesnosti na predstojećim izborima za mesto gradonačelnika Beograda 1Foto: BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO

Prema kvotama kladionice Meridianbet, najviše neizvesnosti na predstojećim izborima biće za mesto gradonačelnika Beograda, gde ta kladionica najveće šanse daje kandidatu Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Šapiću (kvota 1,75) i aktuelnom zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću (1,8).

Šapića i Vesića prate kandidat koalicije Socijalistička prtija Srbije – Jedinstvena Srbija (SPS-JS) Toma Fila i kandidat koalicije Ujedinjena Srbija Vladeta Janković, obojica sa kvotom tri, dok je kandidatu koalicije „Moramo“ Dobrici Veselinoviću Meridianbet dodelio kvotu pet.

Kvota da će kandidat Suverenista Vojin Biljić biti gradonačelnik je osam, kandidat koalicije NADA Vojislav Mihailović 12, a kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) Miljko Ristić 50.

Ta kladionica stavila je granicu na izlaznost na beogradskim izborima na 54,5 odsto, a kvota za više ili manje od toga je 1,8.

Kada je u pitanju budući predsednik Vlade Srbije, Meridianbet najviše šanse daje aktuelnoj premijerki Ani Brnabić (kvota 1,8), trenutnom ministru finansija Siniši Malom (1,85) i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću (1,95).

Nosilac liste SPS-JS Ivica Dačić dobio je kvotu 3,5 a nosilac liste SNS Danica Grujičić osam. Kvota da će budući premijer biti Goran Vesić je 25, a nosilac liste koalicije „Moramo“ Nebojša Zelenović 75.

U ponudi nema kvote za listu koalicije Ujedinjena Srbija i Mariniku Tepić.

Kladionica daje više šansi da će Ujedinjena Srbija na parlamentarnim izborima osvojiti manje od 16,1 odsto glasova, odnosno kvotu 1,7, dok je kvota za veći broj glasova od toga 1,9.

Podjednake kvote (1,8) za veći ili manji broj glasova, Meridianbet je dao za SNS (53,1 odsto glasova), SPS-JS (8,5 procenata), Moramo (4,5 odsto), Zavetnike (3,5 odsto), Suvereniste (3,1 procenat) i koaliciju NADA (2,7 odsto glasova).

Prema procenama te kladionice, SRS bi mogla da osvoji manje od 1,95 odsto glasova na parlamentarnim izborima (kvota 1,7 za manje, 1,9 za više), kao i za Patriotski blok okupljen oko Dveri, za koji je granica postavljena na 1,8 odsto glasova (1,7 za manje, 1,9 za više).

Za više ili manje od granične izlaznosti od 59,5 odsto na parlamentarnim izborima, ta kladionica daje istu kvotu (1,8).

Kada su u pitanju predsednički izbori, kvota da predsednik Srbije neće biti izabran u prvom krugu je 4,1.

Sa druge strane, kvota da će aktuelni predsednik Aleksandar Vučić ponovo biti izabran za predsednika, odnosno da će u prvom krugu glasanja osvojiti više od 50 odsto glasova, kvota je 1,08.

Meridianbet najveću šansu da će završiti na drugom mestu u prvom krugu predsedničkih izbora daje kandidatu Ujedinjene Srbije Zdravku Ponošu (kvota 1,1), najmanju kvotu za treće mesto ima kandidatkinja Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski (kvota 1,8).

Aleksandar Vučić ima najmanju kvotu za pobedu na predsedničkim izborima (1,01), Ponoš sedam, Đurđević Stamenkovski 15, dok je kvota za kandidata koalicije NADA Miloša Jovanovića 101.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari