Saši Nikoliću još jedan mandat predsednika Opštine Kladovo 1Foto: Saša Nikolić/B. Barbatesković

Vladajuću većinu u lokalnom parlamentu čine odbornici sa lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” i “Ivica Dačić – premijer Srbije”. Većinom glasova odbornika za predsednika opštine izabran je Saša Nikolić, a za predsednika SO Kladovo Radovan Arežina.

Novi saziv opštinske Skupštine u Kladovu čine odbornici sa tri izborne liste: “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” , “Ivica Dačić – premijer Srbije” i “Pokret za Kladovo – dr Borislav Petrović”.

Većinu čini koalicija naprednjaka i socijalista sa 19 od ukupno 28 odbornika koliko ih je u lokalnom parlamentu čiji su mandati potvrđeni na današnjoj konstitutivnoj sednici.

U narednom mandatu Skupštinom će predsedavati diplomirani defektolog, Radovan Arežina, prvi čovek kladovskog socijalista, za predsednika opštine je izabran diplomirani ekonomista Saša Nikolić, poverenik kladovskih naprednjaka, a za zamenika predsednika opštine profesor matematike Bojan Božanović.

Saša Nikolić, koji je i u prethodnom mandatu bio prvi čovek opštine Kladovo nakon izbora naglasio je da se budućnost Kladova zasniva na temeljima do sada urađenog “jer imamo zadatak koji zahteva nastavak realizacije započetih projekata koji su bili prioritet u obnovi i izgradnji infrastrukture u gradu i 22 naseljena mesta u opštini Kladovo”.

– To me obavezuje da od svojih saradnika zahtevam takav nivo angažovanja koji će dodatno omogućiti prosperitet lokalne zajednice. Zato na početku novog mandata želim da Vas podsetim da su turizam, mala privreda i poljoprivreda bili i ostali zamajac razvoja naše opštine. Da li ćemo taj trend odgovornog angažovanja uspešno sprovoditi i u kojoj meri zavisi od naših sposobnosti, ali i od količine želje i volje da od Kladova napravimo sredinu kroz koju se ne prolazi i iz koje se ne odlazi već se u Kladovu ostaje. Za to su nam potrebne ideje, planovi i programi za koje možemo dobiti podršku države, potencijalnih investitora, ali i kroz IPA programe prekogranične saradnje – kazao je pored ostalog Nikolić.

Prema njegovim rečima preduzetništvo i mala privreda bitan su segment razvoja kladovske opštine, te će učiniti sve da lokalna samouprava i ubuduće bude karika koja će spojiti privrednike iz Kladova sa resornim ministarstvima.

-Želimo da sa privrednicima budemo partneri na unapređenju boljih uslova života i rada. Oni to znaju i mogu, a mi moramo da im budemo vetar u leđa na putu ka boljim uslovima života svih naših građana. Opština Kladovo je sigurno među opštinama koje se brzo razvijaju i postaju poželjna destinacija istakao je Nikolić, naglašavajući da je obaveza opštinskog rukovodstva da stvori bolje uslove za život svih građana, a da se vodi odgovorna politiku svedoči stavka da je u ovogodišnjem budžetu za investiciona ulaganja opredeljeno 120 miliona dinara.

Na sednici Skupštine opštine Kladovo za sekretara lokalnog parlamenta postavljen je diplomirani pravnik Branislav Jordačević. Izabrano je i sedam članova Opštinskog veća koje čine Saša Nikolić, Bojan Božanović, Đorđe Milenković, Saša Spasojević, Radosava Bogdanović, Bratislav Nikolić, Perica Panković, Milan Ristić i dr Kristina Petrović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari