Klub studenata Pravnog fakulteta u Beogradu pozvao na "skup podrške Srbima u Crnoj Gori" 1Pravni fakultet u Beogradu Foto: Ljiljana Bukvić

Predsednik Kluba studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Nemanja Vučković je danas pozvao građane na „skup podrške Srbima u Crnoj Gori“ sutra, u petak, u 18.00 sati, ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, i takve skupove najavio i ubuduće, svakog petka, „dok srpska vlast ne reaguje“.

Najavio je da će na skupu govoriti „predstavnici omladine iz Republike Srpske koji žele da pokrenu istu inicijativu“.

Posle skupa kod crkve učesnici će u povorci otići do zgrade Vlade Srbije gde će „poslati jasnu poruku srpskoj vlasti i upitati ih zašto i dalje ćute“, rekao je on.

Vučković je pozvao „sve lidere svih političkih partija“ da iznesu stav o toj inicijativi i „da li smeju da se izjasne o položaju Srba u Crnoj Gori“.

Ocenio je da većina stranaka „ćuti o tome“ i da ne preduzima ništa i pozvao ih da „što brže reaguju“ da „svi zajedno, jedinstveno, pružimo podršku srpskom narodu jer drugog puta nema“.

„Mi ćemo šetati iznova iz petka u petak, nemamo nameru da stanemo dok srpska vlast ne reaguje“, najavio je Vučković.

On je podsetio da je danas treći dan prikupljanja potpisa na „Rezoluciji o ugroženosti Srba u Crnoj Gori“ što će trajati do ponedeljka „na nivou čitave Srbije“.

„Želimo da sakupimo 30.000 potpisa i da uputimo Narodnoj skupštini inicijativu gde će poslanici imati priliku da glasaju ili ne glasaju o rezoluciji o ugroženosti Srba u Crnoj Gori i time će jasno da se izjasne da li žele da podrže srpski narod u Crnoj Gori“, rekao je Vučković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari