Ko je gde sedeo na panelu o Zapadnom Balkanu: Vučić sam iza svih (FOTO) 1foto (BETAPHOTO/Kabinet predsednika Severne Makedonije)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu o Zapadnom Balkanu, održanom u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu sedeo je izdvojeno od svih lidera i sam.

Na panelu su bili prisutni lideri sa Zapadnog Balkana, uključujući i premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Za sada je nepoznato kako je došlo do ovakvog rasporeda sedenja, da li je predsednik Srbije sam hteo da bude izdvojen, ili je ostao bez stolice u redu gde su i svi drugi.

Na fotografiji se vide izaslanik EU Miroslav Lajčak, premijer Hrvatske Andrej Plenković, albanski premijer Edi Rama, makedonski premijer Stevo Pendarovski…

Učesnici panela razgovarali su o izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana i potrebi očuvanja stabilnosti, stvaranju uslova za podsticanje ekonomskog rasta zemalja, a ukazano je na neophodnost rešavanja zamrznutih sporova, navela je agencija Beta.

Podsetimo, ovaj panel je najavljen posebno u medijskim izveštajima iz Davosa, i po prispeću srpske delegacije u ovaj švajcarski grad, gde na hotelu preko puta gde su odseli predstavnici naše zemlje, bile okačene dve zastave, Velike Albanije i Kosova, koje su potom uklonjene.

Vučić se prethodnog dana na marginama samita, između ostalih sreo i sa Lajčakom, dok je Lajčak na Tviteru objavio da je imao dobar razgovor sa Kurtijem.

Ko je gde sedeo na panelu o Zapadnom Balkanu: Vučić sam iza svih (FOTO) 2
foto (BETAPHOTO/Kabinet predsednika Severne Makedonije)

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari