Beograd, 29.05.2021. - Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) odrzana je danas u Kombank dvorani u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Poslednjih meseci u debatnoj emisiji “Reč na reč”, koja je osmišljena kao ustupak Javnog servisa RTS za predstavnike opozicije, ali i od skora u Jutarnjem programu, imali smo prilike da vidimo neka nova lica Srpske napredne stranke, koja su od partije dobila zadatak da se na nacionalnoj frekvenciji suprotstave političkim oponentima.

Da li je ideja naprednjaka bila da predstavi nove ljude, ili da samo opoziciju unizi delegiranjem gostiju koji nisu u partijskom vrhu, ostaje pitanje. Ipak, predstavljamo vam neke manje poznate naprednjake koji su gostovali u debatnim emisijima na državnoj televiziji

Jelena Obradović

Osnovnu školu završila je u mestu u kome i danas živi, a gimnaziju u gradu u kome je rođena. Diplomirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, sa zvanjem diplomirane hemičarke. Radila je na mestu profesorke hemije u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kniću, Osnovnoj školi „Rada Šubakić“ u Gruži i Guberevcu i Srednjoj medicinskoj školi „Sestre Ninković“ u Kragujevcu.

Ko su poslanici koje SNS šalje u debatne emisije RTS? 1
foto parlament.gov.rs

Na funkciju zamenice predsednika opštine Knić izabrana je kao odbornica sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“. Funkciju zamenice predsednika opštine Knić obavaljala je do 2020. godine. Nakon parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodna poslanica. Izabrana je sa izborne liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“. Na osnovu podataka sa sajta Narodne skupštine, članica je Odbora za zaštitu životne sredine, Odbora za prava deteta, a zamenica je člana u Odboru za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

Biljana Pantić Pilja

Ko su poslanici koje SNS šalje u debatne emisije RTS? 2
foto parlament.gov.rs

Biljana Pantić Pilja, koja je ostala upamćena po učešću u debati “Reč na reč” na RTS-u u kojoj je gostovala i potpredsednica SSP Marinika Tepić, čija je tema bila „Kakva škola treba Srbiji“, na osnovu podataka sa sajta

Otvoreni parlament, rođena 1983. godine i živi u Novom Sadu. Završila je osnovne i master studije na Pravnom fakultetu.

Po zanimanju je advokatica. Od osnivanja Srpske napredne stranke do juna 2010. godine bila je predsednica MO Bistrica. Obavljala je dužnost narodne poslanice u sazivima od 2012. i 2014. godine. Od 2014. do 2016. godine bila je predsednica Saveta za društvene delatnosti i članica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za evropske integracije. Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu. U 11. skupštinskom sazivu bila je članica Odbora za evropske integracije i zamenica člana u Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja. Na parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine ponovo joj je potvrđen mandat, kada se našla na 42. poziciji na listi “Aleksandar Vučić – za našu decu”. Govori engleski i italijanski jezik.

Nevena Đurić

Ko su poslanici koje SNS šalje u debatne emisije RTS? 3Poslanica vladajuće partije Nevena Đurić, koja je gostovala u debatnoj emisiji “Reč na reč”, prema podacima sa sajta Otvoreni parlament, rođena je 1993. godine, a živi u Kruševcu. Po obrazovanju je master profesor matematike. Članica je Saveta za informisanje u Kruševačkom odboru Srpske napredne stranke. Nakon redovnih parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodna poslanica. Izabrana je sa izborne liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”. Članica je skupštinskog odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, Odbora za zdravlje i porodicu, a zamenica je člana u Odboru privredu, regionalni razvoj, trgovinu turizam i energetiku.

Dejan Kesar

Ko su poslanici koje SNS šalje u debatne emisije RTS? 4
foto parlament.gov.rs

Poslanik SNS-a Dejan Kesar, koji je u četvrtak gostovao u Jutarnjem programu RTS-a sa predstavnikom Inicijative Ne davimo Beograd Dobricom Veselinovićem, prema podacima sa sajta Otvoreni parlament, rođen je 1987. godine, a živi u Beogradu.

Po obrazovanju je diplomirani pravnik. Obavljao je funkciju odbornika u Skupštini opštine Savski venac od 2016. godine. Na redovnim parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodni poslanik. Izabran je sa izborne liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Zoran Tomić

Ko su poslanici koje SNS šalje u debatne emisije RTS? 5
foto parlament.gov.rs

Zoran Tomić, poslanik naprednjaka, koji je gostovao u debatnoj emisiji “Reč na reč” posvećenoj izbornim uslovima, na osnovu informacija sa portala Otvoreni parlament, rođen je 1988. godine, živi u Kruševcu.

Po zanimanju je master ekonomista i doktorant Ekonomskog Fakulteta u Nišu. Dobitnik je Svetosavske nagrade 2016. godine. Nakon parlamentarnih izbora održanih 21. juna po prvi put postaje narodni poslanik. Izabran je ispred izborne liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“. Član je odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Miloš Terzić

Poslanik vladajuće partije Miloš Terzić, koji je u emisiji “Reč na reč” na javnom servisu debatovao na temu „Hag, vakcine i pomirenje u regionu“, kako se navodi na sajtu Otvoreni parlament, rođen je 1988. godine, živi u Grockoj, naselje Leštane.

Po obrazovanju je diplomirani pravnik i master politikolog.

Ko su poslanici koje SNS šalje u debatne emisije RTS? 6
foto parlament.gov.rs

Radi u Javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija Grocka“, kao šef Službe za opšte i pravne poslove. Od 2017. godine obavljao je funkciju pomoćnika predsednika opštine Grocka. Bio je zaposlen u Odeljenju za inspekcijske poslove opštine Grocka. Član je Srpske napredne stranke od 2014. godine gde obavlja funkciju zamenika predsednika omladine u Opštinskom odboru SNS Grocka i koordinatora za severni deo opštine.

Jedan je od autora Strategije razvoja sporta u Grockoj za period od 2016. do 2018. godine i član Radne grupe koja se bavila izradom Strategije razvoja sporta u Grockoj. Član je Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Grocka i zamenik predsednika u Džudo klubu „Vinča“. Nakon parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodni poslanik. Izabran je sa izborne liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Đorđe Dabić

Ko su poslanici koje SNS šalje u debatne emisije RTS? 7
foto parlament.gov.rs

Đorđe Dabić, član parlamenta ispred SNS-a, koji je na RTS-u raspravljao o privilegijama vakcinisanih i istopolnim zajednicama, prema informacijama sa portala Otvoreni parlament, rođen je 1991. godine i živi u Čajetini.

Po obrazovanju je diplomirani pravnik.Poverenik je Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Čajetina. Nakon redovnih parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodni poslanik. Izabran je sa izborne liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”. Član je odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, a zamenik člana i Odboru za dijasporu i Srbe u regionu i Odboru za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari