Ko su troje odbornika koji su prešli u SNS: Odavno napustili Zavetnike i POKS 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je na današnjoj sednici da je troje odbornika prešlo u Srpsku naprednu stranu, čija odbornička grupa sada ima 51 člana.

„U skladu sa poslovnikom, obaveštavam da su odbornici Marija Vukmirović, Stefan Jovanović i Vuk Stanić prešli u SNS, zbog čega ta odbornička grupa ima sada 51 člana“, kazao je Nikodijević.

Za Stefana Jovanovića i Mariju Vukmirović iz stranke Zavetnici, Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, nedavno je saopštio da su prešli u naprednjake.

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Zavetnika, na to je izjavila za Danas da je reč o ljudima koji su još prošle godine prešli u SNS i da vladajuća stranka „reciklira“ bivše članove njene partije.

Marija Vukumirović je iz opštine Rakovica, a Stefan Jovanović opštine Palilula, i takođe je i opštinski i gradski odbornik.

Oni su bili među grupom Zavetnika koja se u oktobru 2020. oglasila pismom u kome su optužili Milicu Đurđević Stamenkovski da je pod kontrolom Zapada, a usprotivili su se i koaliciji sa Dverima, Novim DSS-POKS-om, i Narodnom strankom.

Vuk Stanić je POKS napustio u junu 2022. kada je glasao za vladajuću koaliciju, koja je posle aprilskih izbora osvojila tesnu većinu u Skupštini grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari