Koalicija Moramo: Poništiti privatizaciju i Institut Jaroslav Černi vratiti u institucije sistema 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Zeleno-leva koalicija Moramo ocenila je danas da privatizacija Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ mora biti poništena jer se kako su naveli, radi o instituciji od javnog i strateškog značaja.

Kandidat te koalicije za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović ocenio je da prodaja instituta ugrožava „vitalne interese Beograda i Srbije“.

„Ono što nas dodatno zabrinjava jeste da je jedan tako važan institut kriminalnom privatizacijom prodat tajkunskoj firmi Milenijum tim, koja je bliska Srpskoj naprednoj stranci“, naveo je Veselinović a prenela koalicije Moramo.

Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka, članice te koalicije, ocenio je da Institut Jaroslav Černi mora biti vraćen u institucije sistema kako bi „branio državni i javni interes“.

„Institut Jaroslav Černi je bitan za sva buduća planiranja bilo kakvih vodoprivrednih i vodosnabdevačkih sistema u Srbiji. Sutradan za bilo koji rudnik, a planira se njih 40, Jaroslav Černi bi mogao tome da se protivi“, naveo je Miketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari