Koalicija NADA: Vlada Srbije nakon godinu dana mandata ne zaslužuje prelaznu ocenu 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda (Arhiva)

Srpska koalicija NADA ocenila je danas da rad Vlade Srbije nakon godinu dana mandata ne zaslužuje prelaznu ocenu, ističući da su raširena korupcija, partitokratija i loša kadrovska politika krupni nedostaci aktuelne vlasti koji se ne mogu nadomestiti ni određenim uspesima u fiskalnoj politici i izgradnji infrastrukture.

„Vlada Srbije u drugom mandatu, nakon godinu dana nije zaslužila prolaznu ocenu jer nije uspela da se izbori s korupcijom. Brojne afere koje nemaju nikakav epilog ukazuju da nema dovoljno volje da se one reše niti da su stvoreni uslovi za nezavisno i efikasno sudstvo“, navodi se u saopštenju NADA, koju čine DSS, POKS i 25 udruženja građana.

Ta koalicija ističe da se na funkcijama u Vladi i javnim preduzećima često nalaze ljudi koji nisu dorasli tim funkcijama ni po obrazovanju, niti po znanju, već su na njih došli isključivo na osnovu stranačke knjižice.

NADA smatra da Vlada Srbije nije uspela da se izbori ni sa belom kugom, niti sa masovnim odlaskom iz zemlje mladih i građana iz zapuštenih delova Srbije, jer nije obezbedila njen ravnomerni razvoj.

„Očigledno je da ukupni rezultati aktuelne vlasti, uprkos određenim uspesima, nisu dovoljni da bi dobila još jedan mandat nakon izbora sledeće godine. Srpska koalicija NADA uverena je da su predstojeći izbori šansa za uspostavljanje nove vlasti koja će Srbiji izgraditi kao demokratsku, pravno uređenu državu u kojoj će građani moći dobro da žive od svog rada“, ističe ta koalicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari