Kod narodnjaka gosti i sa levice i sa desnice 1Foto: Narodna stranka

Narodna stranka obeležila je slavu Svetog Vasilija Ostroškog, a proslavi su prisustvovali između ostalih i profesor Vladeta Janković, kandidat za gradonačelnika koalicije u kojoj je NS nastupila na izborima, koji bi kao najstariji i poslanik i odbornik trebalo da vodi konstitutivne sednice i Skupštine Beograda i parlamenta Srbije.

Prisustvovali su i urednik Nove sprske političke misli Đorđe Vukadinović, iguman manastira Ribnica monah Arsenije, advokat Vladimir Terzić i drugi.

Na slavu Narodne stranke došli su i predstavnici koalicije Moramo, Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Dveri, Zavetnika, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Pokreta slobodna Srbija.

Obred rezanja slavskog kolača obavili su protojerej stavrofor Stojadin Pavlović i protojereji Dragan Šovljanski i Nenad Jovanović.

Obeležavanju slave su prisustvovali predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i članovi Predsedništva.

Kod narodnjaka gosti i sa levice i sa desnice 2
Foto: Narodna stranka

Predsedništvo NS odlučilo je da za stranačku slavu uzme Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, jer se Sveti Vasilije smatra pokroviteljem i zaštitnikom svih Srba, bez obzira gde žive, i uživa veliko poštovanje kod pripadnika drugih verskih konfesija, saopštila je ta stranka.

Vuk Jeremić, lider NS, podsetimo, svojevremeno je bio u vrhu Demokratske stranke, koja kao krsnu slavu obeležava Đurđevdan, kao i Demokratska stranka Srbije, koja je početkom 90-tih nastala od otcepljenog krila DS.

Kod narodnjaka gosti i sa levice i sa desnice 3
Foto: DSS

Na obeležavanju slave u DSS, pored funkcionera stranke, su prisustvovali i njeni koalicioni partneri iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića i general Božidar Delić ispred udruženja “Nema nazad, iza je Srbija”.

„Želim vam da u zdravlju i veselju proslavimo slavu stranke Svetog velikomučenika Georgija kao što smo to i radili prethodnih 30 godina. Srećna slava, živela Demokratska stranka Srbije“, poručio je predsednik DSS Miloš Jovanović, saopšteno je iz DSS.

Demokratska stranka je proslavila u Čačku.

Domaćin slave bio je Darko Mlađenović, a prisutni su bili i potpredsednik stranke dr Branimir Jovančićević, predsednik Izvršnog odbora Srđan Milivojević, portparolka stranke Alisa Kockar, član Predsedništva Ivan Dubljanin, kao i brojni članovi i simpatizeri stranke, prenela je Morava info.

Kod narodnjaka gosti i sa levice i sa desnice 4
Foto: Morava info

Darko Mlađenović izjavio je da za njega predstavlja veliku čast činjenica da je čačanska organizacija DS domaćin centralne proslave slave te stranke.

Milivojević je podsetio je da je Đurđevdan slava koja označava hajdučki sastanak i početak proleća.

Sveti Georgije je i velikomučenik. To je i putokaz kuuda treba da idu demokrate, uvek spremni za žrtvovanje, uvek spremni da se suprotstave zlu, uvek spremni da za to ponesu venac mučeništva, ne tražeći ništa zauzvrat“, istakao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari