Koje su opcije pred Vučićem u Beogradu: SNS ne odgovara privremen organ zbog prisustva opozicije

Ostavite komentar


  1. Kada govorite o „jedinstvenoj“ opoziciji sastavljenoj od „ljotićevaca, hipstera, tajkuna i FSB-ovaca, onda vam dovodjenje legitimiteta u pitanje ni ne pada napamet. S druge strane, matematička većina prilično homogene vlasti izaziva buru nezadovoljstva izazvanu pomanjkanjem legitimiteta. Tako dolazimo u situaciju da lider DS-a, stranke koja na prošlim izborima nije ni prešla cenzus, predlaže da njegova stranka sa 7 (sedam) poslanika, uz pomoć partnerskih stranaka koje je on izabrao kao podobne, formira manjinsku Vladu u Beogradu kako bi u naredne dve godine upravljala gradom do narednih vanrednih izbora!!!??? Da ne čuh svojim ušima, i ne videh svojim očima na N1, ne bih nikada poverovao u takvu suludost. Često se za politiku kaže da je realnost mogućeg, nešto redje da je mogućnost realnog, ali nikada da je fantazija nerealnog. Čini mi se da je, ovog puta, u glavama nekih opozicionih političara na delu ova treća opcija, iako više spada u pitanje medicine, a manje politike.

  2. Kad se završi ponavljanje izbora, prvo da poslanici sednu i klupe. Pa posle, redom…

  3. Откуд то да се опозиција назива проевропском? Зашто то није учињено пре избора? Веома је ружно мењати ћуд по добијеном поверењу гласача.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.