Koji su mogući politički efekti eventualnog izlaska NIS iz ruskog vlasništva?

Ostavite komentar


  1. Vucic bi izasao kao pobednik jer ima iza sebe medijsku masinu. Ako bi Rusija prestala da brani KiM da udje u OUN on bi bio na dobitku jer bi to predstavio kao rusku izdaju zauzvrat ne bi morao da prizna KiM kao nezavisnu drzavu a otvoren bi bio put Srbiji da udje u EU. Tako bi ostao na vlasti jos 10 godina. U principu nesto slicno je radio Djukanovic. Dok je jahao na talasu Milosevicevih glupiranja posle je presao sa petooktobarskim strankama i doveo Crnu Goru do nezavistnosti. Kasnije kad je potrosio tu politiku uveo je zemlju u NATO i vidimo da i danas i pored promena u ovoj zemlji on odlucuje ko ce ciniti vladu. U svakom slucaju vucic je sposoban da sklapa dogovore u svoju korist zaboravio je on na putina i njegovu dosadasnju podrsku, vise mu nije potreban.

  2. Taman prilika da se oslobodimo svih ruskih kvinsliga u srpskoj politici: Bajatovic, Vulin, Popovic, Dacic, Selakovic… NIS im je ekonomska baza. Fala bogu pa su Amerikanci i EU sprecili otvaranje ‘humanitarnog centra’ u Nisu. Inace, bi imali sada i vojnu bazu kod nas.

  3. За кога ви навијате? Где је ту Србија?

  4. Ako je makar i delić ove vesti istina, i ako Vučić stvarno istera ruse iz Srbije i dovede Shell, onda treba glasati za njega sa obe ruke i izabrati ga da bude ne predsednik – nego DOŽIVOTNI FARAON SRBIJE.

  5. Jednostavno, moramo se kurtalisati Rusa da bi se ovde stvorila moderna država, zasnovana na vladavini prava. Koliko god mi Rusi negde i bili dragi, njihova država I sistem totalne tajkunske autokratije, ne može biti nešto čemu iko normalan teži. Ali nisam optimista, ovaj narod propusti svaku priliku da ozdravi.

  6. Pa zar verujete da ce Vucic da stvori normalnu drzavu gde je uspostavljena vladavina prava!?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.