Kolika izlaznost bi bila dokaz uspešnog izbornog bojkota opozicije?

Uspeh ako izađe manje od tri miliona ljudi

Ostavite komentar


  1. Tesko ce se oni dogovoriti. Takodje je vrlo tesko proceniti da li su izbroi bojkotovani. Njima je cilj samo da ne budu uspesni.

    1. Opozicija mora imati posmatrače, jer je aktuelna vlast bezskurpulozna i spremna na sve vrste falsifikovanja izbora.
      Biće veliki broj nevažećih listića, pošto će upotrebiti svaki način ucene i onda ako se broje samo važeći biti će oko 30% takvih listića, jer to im je maksimalna podrška.

    2. Чему лупетања и нагађање.
      Ствар је у понуђеном економском решењу кризе друштва.
      Ево јеноставних начелних идеја, које ће свак заинтересован разумети Ово рећи на скупу народа и ето 3 милиона гласача ЗА.
      Доноси се план развоја Србије за пет година.
      Свако министарство формирати од експерата са 20 године оперативног искуства, који праве за шест месеци планове развоја технолошких иновативности и планирају тржиште.
      Стручне тимове сачињавају стручњаци из земље и расејања који прођу најригорозније тестове из својих струка. Тестове састављају страни експерти са Харварда.
      Експерти праве први петогодишњи план развоја Србије који усваја Скупштина грађана.
      На крају прве завршене пословне године, независне ревизорске куће праве пресек и завршни рачун пословања државе и дају објективне анализа токова новца.
      Уколико Стручни тимови докажу реално повећање БДП у односу на прошлу изборну годину,народ ће одмах видети да се крећемо ка бољем и већина ће подржати ту реал политику.
      Овим грађани и друштво потврђују и оправдавају стручну елиту која је компетентна да управља државом.
      Нема некомпетентних политичара јер друштвом управља меритократија,
      Нема крађе државе, јер стручњаци зарађују од остварене реализације из пројектованог БДП,
      Нема самовоље политичке олигархије.

  2. Ova vlast je produkt trenutne opozicije, koja je omogućila to svojim radom kada su bili na vlasti i sada bi da im neko drugi rešava probleme i ponovo ih dovede na vlast. Sve što nam se dešava je posledica vladavine „demokrata“ i njihovih partnera, koji su mislili samo na svoje džepove, doduše u manjoj meri nego što rade ovi danas. Na žalost svaka vlast od 1990. je samo mislila da što više pokrade za sebe, bez razmišljanja o narodu i državi, zbog čega smo i došli dovde a trenutno vladajući su najgori. Više me brine činjenica da će i njih neko smeniti, pre ili posle, ali kakva će to vlast tek biti kad je svaka sledeća bila sve gora? Pitam se kao čovek za koga glasati kad su se svi već pokazali? Da je i polovina onoga šta se priča i šta se zna o lopovlucima tačna, svi bi trebalo da završe u zatvorima. Ali u Srbiji na žalost takve stvari samo dižu cenu po tabloidima, pošten narod samo grca i iseljava se a zemlju vode nepismeni. Strašno. Žalosno. Sramotno.
    A opozicija bi da bojkotuje jer se ne može dogovoriti ko će na vlast.
    Vlast će dobiti oni koji obećaju i urade presek po svim pitanjima koji je trebalo uraditi 2001. a ne da nam se zapate ovakvi, još gori od onih pre, ali za to nema volje ni snage sem u obećanjima, jer ko je lud da seče zlatnu granu na kojoj sedi.
    Daleko je od nas Evropa. Daleko. Crna smo rupa.

    1. Nije mi jasno da tebe i slične ne zaboli ruka (glava sigurno neće jer je poprilično prazna) od višegodišnjeg naklapanja u smislu, te opozicija je za sve kriva, te „demokrate“ su napunile svoje džepove, te „pošten narod“ nema za koga da glasa…Shvati dejane ovo nije mesto za tebe idi na pecanje i uživaj u tome koliko si častan, pošten i naročito pametan. Nisi li možda pomislio da „crnu rupu“ stvaraju oni koji ništa ne čine za Srbiju, a i ič ne rade na sebi i svom obrazovanju.

    2. Bravo Dejane, svaka ti je na mestu… Isto misli gomila ljudi, postenih i nemocnih… Nikada clan ni jedne stranke, sto ne bih rekao za Moco-a…
      Problem kod nas sto vecina politicki angazovanih ljudi u Srbiji to radi iskljucivo zbog licne koristi… Ja sam uvek glasao demokrate, meni licno su
      oni apsolutno krivi za ovaj mrak u kome smo sada… Imali su priliku…

  3. Hocu da izadjem na izbore i da glasam za opoziciju.Kakav sad bojkot oni zele ? Ako hocemo da pobedimo treba da pokrenemo sve one koji nisu zadovoljni ovom vlascu da izadju na izbore i glasaju za opoziciju. Ili opozicija ovde manipulise nas svoje glasace sa pricama kako ih nema u medijima a ima ih svaki dan.Znaci treba izaci na izbore i glasati protiv vlasti, ako opozicija proglasi bojkot izbora onda su obicni manipulanti i vise ne treba glasati za njih jer su neozbiljni ko Beli Preletacevic. Opozicija bojkotuje izbore i vlast pobedjuje, i sta smo dobili.Slusacemo opoziciju sledece 4 godine kako vlast nije legalna jer su ih bojkotavali na izborima,a vlast ce se mnogo sekirati zbog toga posto ce medjunarodni posmatraci izbora reci da je bilo sve u redu. Svi na izbore do pobede!!

    1. Ne samo da nema opozicije nego nema ni građanskog, racionalnog mišljenja u medijima (nigde jedino u N1 i Danas) osim u kontekstu blaćenja vređanja najbrutalnijih laži i optuživanja. I to je samo 1 segment zloupotreba autokratije a ima ih mnogo od nasilja prisile obmane upotrebe državnih para u interesu sns stranke itd. Ovakvi botovski komentari izgledaju smešno.

  4. Otkad je vučić blokirao skupštinu i onemogućio bilo kakvu polemiku u njoj nema više ni jednog razloga da se izbori ne bojkotuju. Opozicija apsolutno ništa ne dobija učešćem u radu skupštine jer mediji sa nacionalnom frekvencijom ne prenose njihoa saopštenja a reč ne mogu da dobiju od silnih amandmana av, av koalicije na svoje zakone. Zato samo hrabro u bojkot, biće teško ako izbori prođu ali na sledećim izborima će se vratiti duplo. Da ne pričamo da će vučićev ugled izvan srbije bojkotom biti sveden na nulu.

  5. U ovom clanku imamo susret sa otvorenim pokusajem poturanja kukavicjeg jaja u javno mnjenje. Najpre, treba naglasiti da se istrazivanje o posledicama. neizlaska SZS na tzv izbore ne odnosi uopste na „izlaznost“ vec na legitimitet i legalitet takozvanih izbora izmedju SNS-a i SNS-ovih trabanta i satelita. Rezultati takve privatne parapoliticke igranke nece niposto biti uvazeni u citavom civilizovanom svetu. Tu je kvaka a ne poturena navodna „izlaznost“. I svakako, sagovornici kao sto su Klacar, Pejic i Uljarevic su poslusnici Vucica i njihova misljenja su uvek narucena misljenja. Tu je jedino usamljeni i opkoljeni Vukadinovic razuman i tacan u iskazu. Dakle sve navedeno oduzima analiticki i objektivni ton ovom clanku i svrstava ga u maliciozni pamflet. Sa kojim ciljem nije tesko doneti zakljucak.

  6. Dajem punu podrsku protestima gradjana u Beogradu, ali izbori trenutno uopste nisu aktuelna tema. Savez za Srbiju ne moze vise da se krije iza protesta gradjana. Ne razumem da g. Djilas nema svoju privatnu TV, radio stanicu!? za promene trebaju posteni, hrabri politicki lideri sa konkretnim politickim zahtevima prema vlasti koji treba da vode gradjanske proteste.

  7. Imajući u vidu, da je ministarka Joksimović na konferenciji za medije koja je bila 10.12.2018., a posle Međuvladine konferencije EU – Srbija i koju je prenosila televizija EP, izjavila, citiram; »da je bilo zemalja koje su predlagale da se Srbiji ne otvori ni jedno poglavlje«, kao i »kakvi se glasovi čuju« u kuloarima EU i EP, mislim da vanredni parlamentarni izbori koje bi većina opozicije bojkotovala neće dobiti »legitimnost« EU, odnosno EP. To bi onda moglo do dovede do povećanog broja država članica EU koje bi već juna ove godine na sledećoj Međuvladinoj konferenciji EU – Srbija, bile za odluku da se Srbiji ne otvori ni jedno poglavlje, pa bi takva mogla da bude i konačna odluka te konferencije, a to bi značilo zaustavljanje procesa pridruživanja Srbije EU. Koliko bi zaustavljanje procesa pridruživanja Srbije EU bilo opasno zna vrlo dobro i sam Vučić i zato sam mišljenja, da će sledeći parlamentarni izbori biti redovni, dakle 2020. godine.

  8. Никако на изборе под тренутним условима.Треба одржавати окупљања на платоу којим се народ ослобађа страха а и формира ново јавно мњење које је уништено разачарењем честитих грађана након владавине демократа.Обавеза политичара је да се не појављују на платоу и број оних који долазе ће се повећавати.Избори контролисани од ЊИХ су скупи а извесни за злоупотребу,ово окупљање је јефтиније и ефикасније јер сам убеђен да ће нарцисоидни шизофреничар експлодиеати након чега ће се власт распасти .

  9. Legitimitet izbora i izabrane vladajuce vecine ne osporava izlaznost. Na KiM po poslednjem popisu ima oko 1.636.000 stanovnika, u medju vremenu je emigrilalo najmanje 300.000 Albanaca a izborni spiskovi R. Kosova kazu da ima preko 1.800.000 glasaca. Na poslednjim izborima je izaslo oko 600.000 glasaca, dakle ni 30% glasaca I Srpska Lista je sa oko 40.000 glasova treca politicka partija u R.Kosovo. Da li izaci na izbore bez jake DS sa njenim derivatima je problematicno i samo ce pomoci sujetama onih koji su rusili DS.

  10. Bojim se da bojkot ima i drugu stranu…

    Ako opozicija ne izađe na izbore, SNS lako dobija dvotrećinsku većinu i može dosta lakše da menja ustav. To može da nam se obije o glavu… Kakav, takav, nekakva je brana bezvlašću… Recimo ako se ukine direktan izbor predsednika, eto nama premijera za narednih 100 godina. Ili promena statusa Kosova.

    Ako opozicija ne izađe na izbore, SNS ne mora da pribegava kriminalnim postupcima tokom glasanja da bi pobedila (ucenjeni birač da upiše kod na listić, slikanje listića, bugarski voz,…). Dovoljno im je da zastraše birače da moraju izaći. Tako im se olakšava i smanjuje rizik da budu uhvaćeni.

    To što će na izbore izaći 3 ili 4 miliona građana, bojim se da malo koga zanima, a pogotovu ne birokrate u EU.

    Da nije poziv na bojkot ustvari podmetnuto kukavičje jaje?… Voleo bih da grešim.

  11. Dovoljno da izađe manje od 48%. Ukoliko bi se posle tih izbora nastavilo sa protestima, a da broj demonstranata ne opada. AV bi morao da ponovi izbore. Takođe iako izađe više od 50% , a SzS bojkotuje izbore, onda su izbori ne legitimni. Zato će vlast svim sredstvima pokušati da zavadi i pocepa SzS. Svaka vlast, tj. državna bezbednost mogla je da računa na sujetu opozicionih lidera kad ne uspe da ih podmiti ili zastraši.

  12. I ovo sada što traje u sredstvima informisanja je predizborna kampanja. A šta slušamo od strane predsednika i njegovih satrapa na vlasti? Samo uvrede na račun poštenih ljudi i laži o uspesima zemlje Srbije koja propada iz dana u dan. Svet nam se smeje i koristi našu neuku vlast i našu nemoć da je promenimo.
    Izbori? Savetovao bih opoziciji da ne izlazi ni na kakve izbore. Neka ih neka oni održe svoje lažne, režirane, izbore kao što to uvek čine. Opozicija treba da ih bojkotuje i odmah posle održanih izbora, i njihove lažne i nelegitimne pobede, da nastavi sa protestima kao što to i danas čini. Verujte mi narod će se probuditi i ovo neće moći da traje večno.

  13. Ukoliko opozicija resi da bojkotuje izbore, trebalo bi slicno subotnjim protestima izvesti narod ispred skupstine na dan glasanja. Verujem da bi
    100,000 ljudi ispred skupstine bi bilo dovoljno da se na taj dan obesmisle izborni rezultati.

  14. Demokratska stranka ima svetlu tradiciju i dalje ima dobre ljude oko sebe. Ako bojkotuje izbore DS nece izgubiti nista. Velike i tradicionalne partije u raju da padnu na ispod cenzusa pa posle pobede. Ako DS bojkotuje svakako ce dobiti simpatije velikog broja ljudi. I neizlszsk ce biti svojevrsno glasanje.svaksko bi bojkot dodatno ogolio farsu koju SNS priredjuje svakodnevno.

  15. Немачка штампа је сврстала АВ-а и Орбана у највеће диктаторе данашњице!-Бојковати све што је од српске назадне сранке!

  16. Zapravo, izborni sistem je nakaradan i trenutno ide na ruku vlasti. S druge strane, svaka promena bi bila tamni vilajet. Ko (npr.) uvede obavezu glasanja kajaće se, ko ostavi ovakav izborni sistem, kajaće se (nekad, sasvim sigurno). Ipak mi se čini da je obavezno glasanje manje zlo. Pod pretpostavkom uređenih i pravilno utvrđenih biračkih spiskova i svođenja manipulacije na najmanju moguću meru. Što je ovde sada i u narednih XYZ godina naučna fantastika. Zato mi se bojkot čini legitimnom opcijom. Sve i sa nespornim SPV-jevima vlasti u obliku kvaziopozicionih partija jednom kad do izbora i dođe, a doći će, pre ili kasnije.

  17. ako je opoziciji i vlasti gospodar isti jel to menja nesto u pogledu na situaciju..

  18. Какви посматрачи,какви бакрачи,док АВ пребројава гласове:Минус као плус!

  19. Broj članaka, autora, stručnjaka svake vrste i komentari političara na temu budućih i vrlo izvesnih vanrednhih parlamentarnih izbora se umnhožavha. Svi o svemo ali najmanje o građanima i njihovoj volji. Među slobodnim i mislećim grašanima, jedinim izvorom političke volje u zemlji za razliku od podanimka o kojima ne govore otvoreno ali na koje računaju svi navedeni u svojim kalkulacijama, sve se više izdvaja i artikuliše jasan i izvestan stav: „da ovi odu a da se oni ne vrate“, i to se domoinantno odnosi na tzv lidere, stranačke vođe, male stranačke i velike drćžavne tirane. Uslove izlaska na ibore više ne mogu određivati satranke, izgubile su taj legitimitet, to su građani jasno pokazali i tek će reći kako protesti budu odmicali. Uslovi ne mogu biti samo medijska ravnpopravna zastupljenost i sređivanje birački spiskova već i izmena niza zakona koji itekako profilišu rezultate izbora. Postojeći zakon faktički onemogućava ogromnoj armiji mladih ali i mnogi drugih koji su u poslednjih par decenija napustili zemlju, bolje rečeno proterani iz nje, da glasaju. Izbori bez njihovog glasa su neregularni! KOntrola izbornog procesa mora biti delotvornija, sankcije po stranke koje poput SNS koja je svojim nelegalnim i kriminalnim aktivnostima .obesmislila i kampanju i izborni proces, moraju biti sankcionisanjem gubitkom prava da njihove liste učestvuju na izborima itd itd.
    Uostalom, i da se ne postigne dogovor između vlasti, građana i opozicije oko pošptenih uslova za izbore, permanentni protesti pre, tokom kampanje, tokom izborne ćutnje jer ona ne obavezuje slobodne građane i tokom izboprnog dana kao i nakon izbora, drastično će smanjiti izlaznost a pojavljivanje u tom periodu minimum 500-600 iljada građana na ulicama Srbije primoraće međunarodnu zajednicu da ne prizna bilo kakve rezultate izbora tako da ove kalkulacije nabeđenih stručnjaka poadaju u vodu. Uostalom, gospodin goati polazi od pogrešne hipoteze – da je ova i ovakva Srbija država, e pa nije,m ovo je zemlja uzurpirana od članova zajedničkog kriminalnog poduhvata navrhvođe i njegove klike.

  20. to nebi bio uspeh za vas vec narod,jer narod vas ne pr.a ni za 5% narod nece vise kurte a ni murte. bojkot da uspe je ispod 50% koje ste vi doneli zakon da bude manje je ustavni sud oborio i proglasio9 neustavnim 2009 godine. dakle godinama i vi sa avom mazete ovaj narod.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.