Konjufca: Eskobar se prema Kosovu ponaša kao Lajčak 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca izjavio je večeras da se američki emisar Gabrijel Eskobar ponaša kao specijalni izaslanik Evropske unije u dijalogu Kosovo-Srbija Miroslav Lajčak.

„Gospodin Eskobar je potpuno kao Lajčak, a to znači da Lajčak ima pristup koji zahteva da Kosovo sada mora da realizuje 100 odsto obaveza, a onda da to uradi Srbija. Kosovo je takav pristup mnogo koštalo“, rekao je Konjufca na TV Kanal10.

Lajčak je prethodnih dana izjavio da su, nakon ispunjenja uslova prenosa zemljišta manastiru Dečani, pred Kosovom još dva uslova, formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom i pitanja eksproprijacija na severu Kosova.

Konjufca je dodao da je, nakon brojnih razgovora poslaničkih grupa Saveta Evrope, zaključeno da je, što se eksproprijacija tiče, pojašnjeno da to nema veze sa samovoljom kosovskih vasti.

Ocenio je da je ;Eskobar samo opteretio Kosovo nekim kriterijumima koji su prevaziđeni i da je ta izjava, prema Konjufci, posledica neslaganja sa Vladom o pitanju dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari