Konstituisan odbor Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021.

Ostavite komentar


  1. Obzirom da nemaju veze sa kulturom, lova fondacije im je glavni motiv. Dakle, kada kulturan svet dođe u prestonicu kulture 2021 susrešće se sa neobrazovanim i nekulturnim domaćinima iz članstva i redova sns-a i otići s, nedvosmisleno, lošim utiskom, nakon, pretpostavljam, udarnih koncerata čorbe, lukasa, cece, kojekakvih guslara, abraševića i njima sličnih… Već je očajno a biva i bivaće sve jadnije i jadnije…

    1. U skoro svemu se slažem s vama ali zašto ste u listu nepoželjnih sadržaja uvrstili i „kojekakve guslare i abraševiće“? To je deo naše kulturne baštine i naravno da treba i mora da bude deo programa u okviru projekta 2021. bez obzira koja je garnitura na vlasti. U Irskoj vam je u redu da vidite njihove step igrače, u Austriji da čujete jodlovanje, u Madjarskoj čardaš, a mi treba da se stidimo naše tradicije?

      1. Imam ličnu averziju prema guslama, abraševićima, čorbama, lukasima, cecama i sličnim kojekakvim velikanima naše muzičke patriotske scene, jer im je to, poput vlastima, jedina vrednosna referenca, koja se, složićemo se, debelo naplaćuje otetim, na sve načine, novcem svih građana. Naveo sam „kojekakvim“, jer, uprkos kapitalnim kulturološkim vrednostima i evidentnim inividualcima u svim kulturnim disciplinama, vlast meri po sebi a kroji za nas, što će, na našu opštu i veliku žalost, pred svetom biti slika o nama. Ako je njihov izbor lukas, bora… itd. kakvi će nas tek guslari predstavljati… Realno, kada ste čuli da je sa svih strana sveta zapucalo, na neki guslarski koncert, toliko ljudi, kao na EXIT.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.