Konstituisan Privremeni organ u Novom Pazaru do izbora novog gradskog parlamenta i gradonačelnika 1Foto: Grad Novi Pazar

Privremeni organ upravljaće gradom sve do izbora novog gradskog parlamenta i gradonačelnika.

Privremeni organ Novog Pazara, na prvoj sednici, konstatovao je prestanak mandata odbornika Skupštine grada i izvršnih organa lokalne samouprave.

Usvojen je Poslovnik o radu i izabrani su sekretar i njegov zamenik u tom telu, Samir Lekić i Ahmedin Binjoš.

-Privremeni organ ima zadatak da obavlja poslove Skupštine grada, Gradskog veća i gradonačelnika. Najbitnije je da se omogući normalno funkcionisanje i život građana, nesmetan rad institucija i javnih preduzeća i ustanova, do formiranja nove skupštinske većine – rekao je predsednik Privremenog organa i bivši gradonačelnik Nihat Biševac.

Vlada Srbije imenovala je petočlani Privremeni organ u kojem su, pored Biševca još Nihad Hasanović, predsednik vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP), iz iste partije je i Ensar Škrijelj, dosadašnji pomoćnik gradonačelnika, Vladimir Marinković iz SNS, koji je bio zamenik gradonačelnika, i Edin Numanović, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Numanović je jedini predstavnik opozicije, koji smatra da je „mnogo ranije trebalo da se uvede ovakav organ, zbog nagomilanih, infrastrukturnih, ekoloških, ekonomskih, socijalnih i mnogih drugih problema“.

Naglasio je da u njegovoj stranci nisu zadovoljni sastavom Privremenog organa, jer nema predstavnika SDA Sandžaka „čime nije ispoštovan sastav Skupštine grada“.

Parlamentarni i lokalni izbori u Novom Pazaru biće održani 17. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari