Predsedništvo SNS danas u 17 časova ima sednicu: Hoće li biti reči o datumu konstitutivne sednice Skupštine Srbije? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Srpska napredna stranka održaće danas sednicu Predsedništva, a kako Danas nezvanično saznaje jedna od tema je utvrđivanje datuma održavanja konstitutivne sednice Skupštine Srbije.

Izvori bliski SNS-u tvrde da preovladava stav da bi sednica na kojoj će poslaniici iz novog saziva položiti zakletvu, trebalo da bude održana 12. februra, pred praznik Sretenje.

„Biće reči i o imenima mogućih kandidata za predsednika parlamenta Srbije, ali konačno ime biće saopšteno tek uoči sednice, a možda i na samoj sednici“, kaže izvor Danasa blizak SNS.

Dodaje da se naprednjacima žuri da završe sa konstituianjem i izborom rukovodstva parlamenta kako bi mogli odmah nakon toga da krenu u usvajanje Zakona o Vladi i Zakona o ministarstvima.

„Cilj je da izbor vlade usledi već u martu, a do tada nema mnogo vremena. Treba obaviti i konsultacije, dogovoriti koalicije“, kaže izvor Danasa i napominje da naprednjaci već sada načelno znaju da nastavljaju saradnju sa SVM, a najverovatnije i sa SPS, s tim što će ovoga puta kolač socijalista biti manji.

Izvor Danasa kaže da nije slučajno to što je sednica Predsedništva zakazana za danas popodne, jer je RIK u petak usvojio ukupan izveštaj o rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, ali ono što je takođe opredelilo termin održavanja sednice je i za sutra najavljeni miting opozicije.

„Zato verujem da će nakon sednice Predsedništva SNS biti saopšteno i neko ime kandidata, kako bi se odvratila pažnja javnosti sa protesta opozicije ispred RIK-a“, ocenjuje sagovornik Danasa.

Sednica Predsedništva SNS, kako se navodi u najavi dostavljenoj medijima, biće održana u 17 časova, u sedištu stranke na Novom Beogradu.

Teme razgovora nisu najavljene, ali se može pretpostaviti da će biti reči o proteklim izborima i rezultatima na osnovu kojih će SNS tražiti mandat za formiranje vlade.

Nakon sednice neko od članova ovog tela će se obratiti medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari