Sednica SO Kladovo prekinuta nakon verifikacije mandata odbornicima 1Foto: kladovo.org.rs

Konstitutivnom sednicom Skupštine opštine Kladovo predsedavao je Miroslav Jonašković, sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kladovo“ kao najstariji odbornik, uz podršku dvoje najmlađih – stranačkog kolege Milana Ćehe i Jelene Blagojević sa liste SPS-Jedinstvena Srbija.

Osim što su verifikovani mandati 28 odbornika koji čine novi saziv lokalnog parlamenta, na konstitutivnoj sednici je zamenik predsednika opštinske izborne komisije Vasa Jovanović, govorio o lokalnim izborima održanim 16. decembra 2018. godine na kojima su učestvovale četiri liste. Najviše glasova osvojila je lista “Aleksandar Vučić- Zato što volimo Kladovo” koja je na osnovu 61,33 odsto osvojenih glasova dobila 18 od 28 odborničkih mesta koliko broji opštinska Skupština u Kladovu.

Lista “Ivica Dačić SPS-Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma” ima devet odborničkih mandata, a lista “Milan Krkobabić, Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Kladovo je Srbija” jednog odbornika. Ispod cenzusa ostala je lista SRS.

Po polaganju zakletve odbornika novih saziva, predsedavajući Miroslav Jonašković predložio je da se konstitutivna sednica prekine i nastavi u novom terminu kada će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika SO Kladovo, kao i predsednik i zamenik predsednika opštine i članovi Opštinskog veća.

Predlog predsedavajućeg je jednoglasno usvojen i sednica prekinuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari