Kopredsedništvo kao model novoosnovanog Gradskog odbora stranke "Zajedno" u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

Kao jedinstveni model na čijem čelu je kopredsedništvo, sinoć je zavanično predstavljen novi Gradski odbor stranke Zajedno u Kragujevcu. Novi kopredsednici GrO Zajedno su Dragomir Lazarević, Olivera Nikolić i Marko Barać.

Promociji Gradskog odbora i kragujevačkog kopredsedništva prisustvovali su i njihove kolege i ekološki aktivisti Nebojša Zelenović, profesorka Biljana Stojković i Aleksandar Jovanović Ćuta.

Čestitajući i sa željom da se zajedno bore za vrednosti oko kojih su svi okupili Nkola Nešić, gradski odbornik i narodni poslanik stranke Zajedno (u okviru kolacije Moramo) na predstavljanju GrO zajedno je istakao da su svo troje kopredsednika rođeni na selu a žive u gradu – tako da odlično razumeju i shvataju sve potrebe i probleme svih žitelja na teritoriji Kragujevca.

– Oni su zaista predstavnici građana Kragujevca. A, njihovim izborom za kopredsednike Gradskog odbora „pokrili” smo i širok generacijski spektar Kragujevčana. Oni su komplementarni tim i ono na šta sam najponosniji je to što nudimo nešto novo u Kragujevcu – ovako nešto, kao što je kopredsedništvo na vrhu gradskog odbora stranke nije do sada postojali u našem gradu, napomenuo je on.

Po Nešićevim rečima odabrani kopredsednici nastaviće da rade kao tim sarađujući sa svima u stranci zajedno – baš kako se ona i zove Zajedno.

– Ovde smo svi, kako bi se pre svega bavili – strukom. Naš osnovni zadatak je – zdrava voda, vazduh i zemlja, da sprečimo da nam to ne bude zatrovano i to je osnovni smisao našeg aktivizma, rekao je Dragomir Lazarević.

Kopredsednica GrO Zajedno Olivera Nikolić, je već punu deceniju politički aktivna u gradskom parlamentu i uključena u aktivnosti platforme Akcija i koalicije Moramo.

– Nastavljam svoju saradnju i angažovanje sa ovom grupom ljudi jer su pre svega, naše ideje o proizvodnji zdrave hrane, očuvanju životne sredine i pravima svakoga od nas pojedinačno, meni lično, veoma bliske a pri tom su od opšte koristi za najširu zajednicu, i jedan jasan i nedvosmislen politički profil ove organizacije, istakla je ona.

Po rečima Olivere Nikolić stranka Zajedno ne „flertuje i kalkuliše” sa nekim drugim političkim i društvenim subjektima koji ne dele njihove stavove.

– Organizacija koja je postavljena na temelju te sinergije različitih krila i segmenata i predvođena ovakvim timom je zaista nov „proizvod” na političkoj sceni Srbije i sa dugoričnog aspekta vrlo prihvatljiv i održiv na svim nivoima – od lokalnog do nacionalnog, a pri tom, usklađen sa savremenim standardima i zahtevima Evrope. Poruke koje odavde „idu” i koje sam i ja prepoznala su da naša organizacija pruža dovoljno prostora najrazličitijim akterima – i pojedincima i organizacijama, aktivističkog, političkog, građanskog, lokalno-partnerskog i svakog drugog tipa da iskažu svoje ideje i pokažu svoj potencijal. A, pri tom i dovoljno slobode da sačuvaju svoj identitet i održe se na specifičnosti svojih ideja, zaključila je ona.

I treći kopredsednik Gradskog odbora Zajedno Marko Barać, aktivan je u politici već 10 godina kroz različita udruženja koja su se bavila građanski aktivizmom.

– Jedinstveni smo p tom pitanju, jer kada su kod nas stranke i partije u pitanju – uglavnom se za sve pita samo jedan čovek. Mi propagiramo drugačije, svežije ideje – gde je ideja ispred i uvek važnija od čoveka i da tako uvek treba da bude. Da je tako bilo i ranije, siguran sam, da bi nam svima bilo mnogo bolje i u Kragujevcu i u čitavoj Srbiji, smatra Barać.

On je obećao da će „dati sve od sebe” da opravda mesto na kome je izabran a njegov dalji rad u stranci Zajedno biće uglavnom baziran na projektu Čista Srbija.

– Ovaj projekta, trenutno se sprovodi u Kragujevcu bez dokumentacije i okviru njega se mnoge ulice po gradu rade bez nekog jasnog prioriteta. Tako da će moje lično delovanje u okviru GrO zajedno ići u tom smeru, naglasio je on.

Zvaničnom osnivanju i predstavljanju novog Gradskog odbora stranke Zajedno u Kragujevcu sinoć su prisustvovali i Nebojša Zelenović, profesorka Biljana Stojković i Aleksandar Jovanović Ćuta koji su pre toga prevodili ekološki protest građana kragujevačkog naselja Ilina Voda koji imaju višegodišnji problem zagađenja vazduha od strane fabrike za proizvodnju preleta „Dorado” u Gajevoj ulici.

Oni su u svoje ime poželili srećan početak kolegama iz Kragujevca i obećali svaku pomoć u angažovanju kada je u pitanju borba za rešavanje problema građana Kragujevca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari