Doneta odluka kada će se glasati za smenu gradonačelnika na severu Kosova 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je da će 21. aprila biti održano glasanje za razrešenje gradonačelnika u četiri severne opštine, Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, prenosi KoSSev.

Šef Sekretarijata CIK-a Burim Ahmetaj rekao je da je ovo najpogodnije vreme za održavanje glasanja.

On je pokazao da je iz peticije organizovane u opštini Leposavić, CIK prihvatio na verifikaciju spisak sa 3.030 potpisa popunjenih na 304 strane, iz čega, nakon upoređivanja sa podacima biračkog spiska na osnovu ličnog broja, proizilazi da su 2.905 potpisnika peticije građani Kosova sa pravom glasa u ovoj opštini.

„Ukupan broj birača u ovoj opštini je 13.441 birač, dok 2.689 birača čini 20 odsto biračkog spiska. Ovi prikupljeni potpisi čine 20 odsto birača u ovoj opštini“, rekao je on.

A, od one u opštini Zubin Potok, dobila je za verifikaciju listu sa 1,576 potpisa ispunjenih na 158 strane, od kojih je, nakon upoređivanja sa podacima biračkog spiska na osnovu ličnog broja, proizašlo da su 1,380 potpisnika peticije građani Kosova sa pravom glasa u ovoj opštini.

„Ukupan broj birača u ovoj opštini je 6.732 birača, dok 1.347 birača čini 20 odsto biračkog spiska. Ovi prikupljeni potpisi čine 20 odsto birača u ovoj opštini“, naglasio je Ahmetaj.

Iz peticije organizovane u opštini Zvečan, Ahmetaj je dodao da je CIK prihvatio na verifikaciju listu sa 1.834 potpisa popunjenu na 185 strana, iz čega, nakon upoređivanja sa podacima biračkog spiska na osnovu ličnog broja, proizilazi da 1.714 potpisnika peticije su građani Kosova sa pravom glasa u ovoj opštini.

„Ukupan broj birača u ovoj opštini je 7.052 birača, dok 1.411 birača čini 20 odsto biračkog spiska. Ovi prikupljeni potpisi čine 20% birača u ovoj opštini”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari