„Priština ponovo želi da dovede u pitanje opstanak Srba na Kosovu“: Srpska demokratija o odluci Kurtijeve vlade da traži vraćanje navodnog duga za struju na severu KiM

Ostavite komentar


  1. Zar treba nekome da se posebno objašnjava da računi pa i struja treba da se placa?Ovde na zapadu ako ne platimo struju ili bilo koji račun na vreme,onda dolaze penali koji se mora platiti ili se nađete kod sudije za prekršaje i struja se isključuje.Ali,ne čeka se 20 i kusur godina,nego u roku 3 meseca.Nije vama Albin Kurti kriv,ni niko drugi što niste plaćali struju,sada trpite posledice.Ovo nema nikakve veze sa politikom,nego moralom.

  2. Opet se igra na kartu nacionalizma, koja u okolnostima neznanja, pruza mogucnost kritike. Medjutim za Kurtija, to predstavlja osnov za dalje delovanje, jer vidi da Srbi oslepljeni nacionalizmom od stabla im se zakljanja pogled u sumu. Zbog refleksivnog nacionalizma, srbi na Kosmetu od suvlasnika tzv republike izigravaju podstanara. Kosovski ustav, taj koji ne priznaju direktno, ali priznaju implicitno jer se primaju plate, placaju svi nameti i glasaju na izborima. Srbima na Kosmetu taj ustav pruza drzavotvorna prava…ta lazna drzava pripada istim tim Srbima koji je je odbijaju. Sta hocu da kazem je da pitanje fonda za razvoj severa, cisto pravno pitanje, jer je taj fond osnovan za omogucavanje ulaganja na razvojne projekte na severnim opstinama, i to je po statutu razlog osnivanja. Placanje dugova za elektricnu energiju ne spada u domenu tog fonda, i pravno ne moze taj fond da sluzi kao subjekat u pravno imovinskoj potraznji kada taj isti fond nije u nikakvom pravno imovinskom odnosu sa navedenim dugom za el.energijom. Batalite se nacionalizma, ima Kosovski ustavno pravni poredak dosta prostora za ovo pitanje. U protivnom, Kurti je i zeljan za syo vise suocavanje sa priglupim nacionalistima, jer time podize sopstveni rejting, a Srbi gube ono sto im svim pravima pripada.

  3. Neka plati onaj ko vas je huskao na to!Svi su oni velike patriote,samo im ne dirajte novčanik,jer tada su u stanju da vas prodaju za jedan dinar.A vi koji ne razmišljate xvojom glavom nego slušate tu bandu,sada lepo platite i to sa kamatom za sve godine unazad.Pa zar vucko nije „svedočiti neka on pokaže „patriotizam“i resi dugove.

  4. Dali bi epsmu Srbiji dozvolio otpis dugova stanovnika Srbije ili bi to sa izvrsiocima naplatio.

  5. Уз дужно поштовање причате, а не разумете шта….тај народ је плаћао струју и то је чиста ситуацију,стање је било такво по свим договорима јер ЕПС је на северу функционисао под окриљем Србије,а не тзв. Државе. Ново стање може да подразумева само дуг за овај евентуално прошли месец.

  6. Opstanak Srba na Kosovu je direktno povezan sa neplaćanjem potrošene struje?Interesantan patriotizam.

  7. Slucajni prolaznik
    Ja mislim da je vise nego mizerno da se oglasavaju i povezuju svoju nonsalantnost sa ljudskim obavezama.Dali je neko od vas cuo da negde u Svetu postoji mesto gde ne treba da se placa potrosnja struje,vode,grejanja itd?
    Vise od dve Decenije niste placali struju,pa se pitam,zar imate obraza sada da vase budalastine i bahatosti povezujete sa cuj „proterivanje srba“i cisto albansko Kosovo?Citajte sta pisu gradjani Srbije u vezi grejanja za Novembar mesec npr.Recite njima da ne plate grejanje,pa da vidimo kome ce oni da se zale za „etnicko“ciscenje.
    Uozbiljite se vec jednom,krajnje je vreme.Svet vas posmatra sa nevericom i podsmejavanjem,jer ovakve nebuloze mogu da se cuju samo sa nasih prostora.Zivim na Zapadu,i mogu vam reci da ovde nema nikakvog pardona po tom pitanju,nego samo jesi li ili nisi platio racune.A ovi takozvani politicari koji za DEBELU platu mogu da tvrde da je i kisa crna,sve sto vama „odgovara“oni ce da ponavljaju kao papagaji samo da im plata legne na vreme.Zato,platite struju jer samo ovakva izjava sa vase strane je krajnji bezobrazluk.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.